Haberler

Antalya Perinçek: Türkiye Onurunu Koruyan Çözüm Üretebilir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye- Rusya ilişkilerinde gelinen noktayı değerlendirdi. Perinçek, " Türkiye'nin menfaati Rusya ile ilişkilerinin düzeltilmesinden geçiyor. Rusya şu veya bu talepte bulunabilir ama Türkiye aklını kullanarak Türkiye'nin onurunu ve çıkarlarını dikkate alan çözümler üretebilir" dedi.

İki günlük Antalya ziyaretinin son günü, konakladığı Falcon Otel'de basın toplantısı düzenleyen Doğu Perinçek, Antalya'nın Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Türkiye'nin en büyük ticaret ortaklarının Rusya, Çin ve Avrasya ülkeleri olduğunu aktaran Doğu Perinçek, "Asya ülkeleri, Avrasya ülkeleri arasındaki ilişkiler ekmek, yaşam meselesi demektir. Rusya uçağının düşürülmesi bir anlamda bizim ekmek davamızı, yaşam davamızı dinamitlemektir. Sabotajdır. Rusya uçağı düşürüldü ama hepimizin başına taş düştü" dedi.

ARTIK CESUR OLMA ZAMANI

Rus pilotunu havada canice öldürenlerin İzmir'de gözaltına alınmalarının Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Doğu Perinçek, şöyle devam etti:

"Rus hükümeti de bu konuyu inceliyor. Bu olumlu gelişmedir. Artık cesur olma zamanı. Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu akıllarını başlarına almalı. Haziran, temmuz geldiği zaman onları kimse kurtaramaz. Rusya- Türkiye ilişkileri derhal onarılmalıdır. Rusya ile düzelirse, İran ve Suriye ile de ilişkilerimiz düzelir."

Bir gazetecinin, Rusya'nın Türkiye'den özür beklediği ve pilot ile Rus uçağı için de tazminat talebinde bulunduğunu hatırlatması üzerine Perinçek şunları söyledi:

"Ben Türk Milleti'nin menfaatini savunuyorum. Türkiye'nin menfaati Rusya ile ilişkilerinin düzeltilmesinden geçiyor. Rusya şu veya bu talepte bulunabilir ama Türkiye aklını kullanarak Türkiye'nin onurunu ve çıkarlarını dikkate alan çözümler üretebilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek Türkiye Antalya Rusya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title