Haberler

Antalya Paralel Dinleme Davasında Eski Istihbaratçılara Tekrar Tutuklama Kararı

Antalya'da 'paralel devlet yapılanması' soruşturması kapsamında, 2009 ile 2013 yılları arasında 130 kişinin yasadışı yöntemlerle dinlendiği iddiasıyla açılan davanın 13'üncü duruşmasında, daha önce tahliye edilen 10 sanığın yakalama ve tutuklanmasına karar verildi.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 13'üncü duruşmasında, tutuklu sanık Şenol Oral'ın tahliye talebi kabul edilmedi. Duruşmada hazır bulunan tutuksuz sanıklar Gökhan Tayuk ile Sunal Sevindik ise tutuklandı. Duruşmaya katılmayan diğer sanıklar hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Sanıklardan İsa Yıldırım, Asım Demirel ve Bülent Elaldı hakkında daha önce çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme, yurt dışında olduğu anlaşılan sanıklardan Mehmet Fatih Baştuğ hakkında tutuklanmak üzere kırmızı bülten çıkartılmasına hükmetti. Halen bir başka suçtan İzmir'de tutuklu Yavuz Bölek'in bu suçtan da tutuklanmasına karar veren mahkeme, sanıklardan Erol Çomak, Mehmet Erdil ve Rüştü Çetinkasap hakkında da tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkardı. Mahkeme ayrıca, davada adı geçen sanıkların FETÖ/PDY üyesi olup olmadığının bildirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını istedi.

Telefonları dinlenen müştekiler ise soruşturmanın genişletilmesini istedi. Telefonları dinlenen 130 kişiden CHP Antalya eski milletvekili Yıldıray Sapan ile polis memurları Hikmet İskender ve Zeki Kılınç, polisten daha etkin bir mücadele beklediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title