Haberler

Davutoğlu Pankartı Asan CHP'li, Disipline Sevk Edilince İstifa Etti

Güncelleme:

Antalya'da CHP'li Mustafa Yılmaz, AK Partili Tütüncü'nün ricasıyla iş yerine Davutoğlu için 'Hoş Geldiniz' pankartını astırdı. Disipline sevk edilen Yılmaz, istifa etti.

Antalya'da CHP'li eski Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, iş adamı Mustafa Yılmaz, AK Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün ricasıyla işyerine Başbakan Ahmet Davutoğlu için 'Hoş Geldiniz' pankartı asılmasına izin verince İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Yılmaz, savunma hakkını bile kullanmadan partisinden istifa etti.

2009 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİ GERİ DÖNMÜŞTÜ

İstifasını yazılı açıklamayla duyuran Yılmaz, uzun yıllar Doğru Yol Partisi'nin çeşitli kollarında siyaset yaptıktan sonra, 2009 yerel seçimleri öncesi aldığı teklif üzerine CHP saflarına katılarak Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerine seçildiğini dile getirdi. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la çalıştığı 5 yıl içinde Antalya menfaatlerini hep ön planda tuttuğunu ve parti grubu içerisinde de zaman zaman baş gösteren aykırı görüşlerde de sürekli birleştirici bir rol üstlendiğini kaydetti.

İSTİFAYA GÖTÜREN SÜREÇ

Açıklamasında 2014 yerel seçimleri öncesi, partisinin Kepez Belediye Başkan adaylığı teklifini geri çevirdiğini, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkan vekilliği görevinden de istifa ederek ihmal ettiği işlerinin başına döndüğünü kaydeden Yılmaz, kendisini istifaya götüren süreci şu sözlerle anlattı:

"KİMSEDEN İCAZET ALACAK DURUMDA DEĞİLİM"

'10 Ocak 2015 tarihinde, Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu'nun il kongresi için Antalya'ya gelmesi münasebetiyle, her zaman kendisini takdir ettiğim ve sevgi duyduğum Kepez Belediye Başkanı sayın Hakan Tütüncü'nün ricası sonucu, Gazi Bulvarı'ndaki iş yerimin yol cephesine, 'Sayın Başbakanım Hoş Geldiniz' yazılı pankartın asılmasına izin vermem sebebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiğimi öğrenmiş bulunmaktayım. Disiplin Kurulu'nun, 5 Mart tarihli yazısıyla, konuyla ilgili tarafımdan yazılı savunmam veya bizzat şahsımın sözlü savunma vermeye davet edilip, hatta varsa elimde delilimi ortaya koymam istenmiştir. İş yerimin cephesine neyi astırıp, neyi astırmamam gerektiği ile ilgili kimseden icazet alacak durumda değilim. Ayrıca bu konularla meşgul olmayacak kadar da yoğun bir iş adamıyım."

Disipline sevkinin CHP Genel Merkezi tarafından da bilindiğini ve telkin telefonları aldığını aktaran Yılmaz, 'Buna karşın davranış biçimimle ilgili savunma hakkımı kullanmaya dahi gerek duymuyor, CHP üyeliğinden istifa ediyorum." dedi.

BAYKAL'IN ISRARIYLA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Antalya'nın tanınmış iş adamlarından Yılmaz, 2010 yılında da belediye meclis üyeliğinden istifa edip, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'la görüşmesinin ardından geri dönmüştü. 30 Temmuz 2010 tarihinde Kepez ve Büyükşehir belediye başkanlıklarına gönderdiği yazıyla resmen istifa eden Yılmaz, 2 Ağustos günü yeni bir yazılı bir açıklamayla 'İstifa kararımı, parti kamuoyunun, iş dünyasının, Büyükşehir Belediye Başkanım Mustafa Akaydın'ın 'geri dön' çağrısı ve en son tarihinde sayın Deniz Baykal ile başbaşa yaptığımız görüşme neticesi, Deniz Baykal'ın ısrarı ve ricası söz konusu istifa kararımı geri aldım" diye göreve döndüğünü ilan etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Hakan Tütüncü Antalya Kepez Sıkıcı Politika Haberler

500

Yorumlar (6)

hayriye teyze:

evlatlarim:bu CHP, nin alti oklari cok zehirlidir, , uzak durmanizi sizlere tavsiye ediyorum, ,

11
4
yanıtYanıtla
LegomanMobil-ANDROID:

Yaptığı yanlis bi davranışın farkina varmis erdemli bi insan gibi istifa etmiş.. Dogru olani yapmış... Ne var bunda.. Dort bakan gibi kivirmamis.. Zaten erdemli davranislar akp de olsa simdiye kadar bi cok kez istifa edlerdi.. Soma, gezi vb bi cok ulke olaylarinda.. Ha o bakanlar masumdu.. Adam bas bas bagirdi bütün talimatlari tayyip baskan verdi i da istifa etsin dedi ama nafile.. Bu ulkede yasam kacis odası yapilmasi icin yasa teklifinu red etti akp.. Saray için ise sermaya lazim o ayrı

3
6
yanıtYanıtla
karakoylu22:

birgun herkes akpli olacaktırr.

5
2
yanıtYanıtla
Teknik FrekansMobil-IOS:

Demokrasi bunun neresinde ara ara bulamazsın

3
0
yanıtYanıtla
doğanbey:

bayan işten çıkarılınca hemen saldıranlar hadi bakalım bunada saldırın mallar

1
2
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

normal chp zihniyeti tarihe gomulecek chp haziranda tc milleti tarafindan kapatiliyor yarginin kapatmasina gerek yok bunu genelbaskan sayin kemal beyde biliyor millet tarafindan kapanacagini

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title