Haberler

Antalya Oteller Fiyatları Çekti, Bayramda Her Keseye Uygun Tatil Var

Oteller fiyatları çekti, bayramda her keseye uygun tatil varBu yıl yurtdışı turizmde yaşanan ciddi düşüş nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki tesislerin fiyatları geriledi.

Oteller fiyatları çekti, bayramda her keseye uygun tatil var

Bu yıl yurtdışı turizmde yaşanan ciddi düşüş nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki tesislerin fiyatları geriledi. Türk tatilciler 5 yıldızlı otellerde geceliği 100 liradan 1500 liraya kadar tatil imkanı bulabilecek. Bayramda ünlülerin en çok sahne alacağı ve tatilcilerin en çok talep gösterdiği il ise Antalya oldu.

Bakanlar Kurulu tarafından 9 gün olarak ilan edilen Ramazan Bayramı tatilinin yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle otellerde ünlü sanatçıların sahne alacağı konser organizasyonları, geçen yıllara göre daha düşük sayıda olacak. Bu Ramazan Bayramı'nda Antalya'da sadece 5 otelde ünlü isimler sahne alacak. Önceki yıllarda da Ramazan ve Kurban bayramları, yeni yıl gibi özel günlerde konser organizasyonlarıyla dikkat çeken Kemer İlçesi Beldibi tatil yöresindeki Rixos Sungate Hotel'de üç ünlü isim sahnede olacak. Rixos Sungate Hotel'de 5 Temmuz'da Bülent Ersoy, 7 Temmuz'da Candan Erçetin, 8 Temmuz'da ise Gripin konserleri düzenlenecek. Kemer'de Rixos Premium Tekirova Hotel'de ise 7 Temmuz'da Erdem Kınay ve Merve Özbey'in sahnesi olacak. Serik İlçesi Belek turizm bölgesindeki Adam&Eve Hotel'de ise Ozan Çolakoğlu konseri düzenlenecek. Belek Kaya Palazzo Hotel'de Aşkın Nur Yengi, Ziynet Sali ve Soner Olgun, Belek Port Nature Luxury Resort Hotel'de ise Selami Şahin sahneye çıkacak.

EN ÇOK TALEP ANTALYA'YA

Ramazan Bayramı tatili için iç turizmin çok hareketli olduğunu belirten ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kıbrıs gibi ılıman bölgelerin ciddi talep gördüğünü kaydetti. Rezervasyonlarda geçen seneye göre şu an için yüzde 55 üzerinde satış aldıklarını belirten Suat Özbek, "Tabi geçen sene bayram tatili 3 gündü, bu sene 9 gün. Tatilin uzaması nedeniyle erken rezervasyon sürecinde de yoğun talep aldık. Devamının geleceğini de umuyoruz. Fiyatlar da makul seviyelere geldi. Özellikle Rusya ve Avrupa'da gelişen olaylar, otellerin boş kalması ve fiyatların revize edilmesini sağladı. İç pazar ve bayram hareketliliğinin beklentiyi karşılayıp karşılamadığı tartışılır. Beş yıldızlı bayramda 100 liraya da 1500 liraya da geceliği olan otel var. Her keseye, zevke hitap edebilecek alternatifler var" diye konuştu.

FİYATLAR YÜZDE 30 DÜŞTÜ

Kemer Otelcileri ve İşletmecileri Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı ve Dream Otel sahibi Şener Gürler, "Rusya krizi ve daralan Avrupa pazarının olumsuz etkisini yaşıyoruz. Kemer'deki otellerin boş kalması, hatta kapasitesinin çok altında gerçekleşen doluluk oranı yatırımcıları ve işletmecileri zor durumda bıraktı. Ramazan tatilinin 9 gün olması kısa süreli de olsa biraz ilgi yaratacaktır. Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 30-35 düşmesine rağmen bu talebi memnuniyetle karşılamaktayız" dedi.

Başkan Yardımcısı Gürler, hükümettin geçen aylarda açıkladığı turizm destek paketinin genişletilerek konaklama sektörü ve bütün esnafın yararlanacağı şekilde genişletilmesini talep etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Antalya Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title