Haberler

Antalya - Osb'nin 'En'lerine Ödül

Osb'nin 'en'lerine ödül Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) bu yıl 5'incisi düzenlenen '2014 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni'nde, 'en'ler ödüllendirildi.

Osb'nin 'en'lerine ödül

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) bu yıl 5'incisi düzenlenen '2014 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni'nde, 'en'ler ödüllendirildi. Törende Mustafa Sak ve Ergin Civan'a 'duayen sanayici' ödülü verildi.

Akra Barut Hotel'de yapılan törene Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, MHP Milletvekilleri Mehmet Günal ve Tarkan Akıllı, OSB Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıpoğlu, siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törende söz alan Mevlüt Çavuşoğlu, AOSB'nin Antalya ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkılar için teşekkür etti. Çavuşoğlu, AOSB'den Türkiye'nin ilk 500'e giren işadamlarının da gurur verici olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bugünkü noktasında tüm sanayicilerin büyük övgüyü hak ettiğini belirten Çetin Osman Budak, 'Bu kadar yoğun ve kötü bir yapı içerisinde daha çok üretmemiz ve kahramanlığı sürdürmemiz gerekiyor. Bugün geldiğimiz noktada çok güçlü bir çıkış yapmamız gerektiği kesin" dedi. Budak, eğitim ve ileri teknoloji yatırımlarının önemine de değindi.

Sanayiyi siyasi malzeme yapmadan gerekli önceliğin verilmesi gerektiğine işaret eden MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 'Kim iktidar olursa olsun yenilikçilik, yüksek katma değerli üretim ekonomisi önceliğimiz olmalı. Sadece AVM, al-sat ve inşaatla bir yere kadar gidebiliriz. Yeni bir sanayi stratejisi olması gerekiyor" dedi.

EN ÇEVRECİ OSB

Antalya'nın turizm, tarım, eğitim ve sağlık alanlarından sonra OSB ile sanayide de ilerlemeyi başardığını belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya OSB'nin sanayicisine en ucuz elektriği, en ucuz suyu, en ucuz enerjiyi kullandıran, bünyesinde ilk kez meslek lisesi açarak eğitime kazandırmış, en çevreci ve en yeşil OSB ödüllerine layık görülmüş bir organize sanayi bölgesi olduğunu anlattı. Kendi serasında yılda 200 bin adet mevsimlik çiçek üreten ve bunları sanayicilerine bedelsiz şekilde dağıtan yine Türkiye'nin ilk OSB'si olduklarını belirten Bahar, yerden ısıtmalı solar kurutma tesisinin birkaç gün içinde açılacağını dile getirdi. Arıtma çamurunun yakıt olarak kullanılabileceğini belirten Bahar, tesisin enerjisini güneşten sağlayacağını kaydetti.

İHRACAT HEDEFİ 1 MİLYAR DOLAR

2014 yılında, 2013 yılı rakamlarına göre istihdamda yüzde 22, ticaret hacminde yüzde 10 büyüme gerçekleştiren OSB'de çalışan sayısının 12 bine, ihracatın 250 milyon dolardan 600 milyon dolara yükseldiğini söyleyen Bahar, ticaret hacmininse 6 milyar TL'ye ulaştığını, 2015 yılı ihracat hedefinin 1 milyar dolar olduğunu açıkladı. Genişleme çalışmaları ile 333 sanayi parseline ulaşıldığını anlatan Bahar, 'Halen 220 tahsis talebinin beklemesi nedeniyle 100 hektar genişleme için ilgili kurumlara müracaatta bulunulmuş, önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Bu konuda sonuçlanma, mülki amir güçlerini beklemektedir ve bu konu sanayicilerimiz için elzemdir" dedi.

BÜROKRASİ, HUKUK VE EĞİTİM ELEŞTİRİSİ

Türkiye'de bürokrasi, hukuk ve eğitim sistemlerinin sanayi ve sanayicinin performansının gerisinde kaldığını dile getiren AOSB Başkanı Bahar, Türkiye'nin imalat sanayi katma değerinde 1990 yılında 13'üncü ülkeyken şimdi 20'lere doğru gerilediğini açıkladı. Dünyada nüfusta 18'inci, ithalatta 19'uncu sırada olduğumuzu, ihracatta ise ilk 30'da dahi olmadığımıza değinen Bahar, 'Bu bile çözülemez görülen cari açığımızın, içinde bulunduğumuz orta gelir tuzağının en açık göstergesidir. Her biri 9-10 milyonluk Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İsveç bile bizden daha fazla ihracat yapmaktadır" dedi.

DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ

Dördüncü sanayi devriminin başladığına da işaret eden Bahar, 'Makinelerin kendi aralarında haberleştiği akıllı fabrikalar, akıllı maddeler, robotlar çağına giriyoruz. Şu anda bu devrim dünyada gözümüzün önünde başlamış bulunuyor ve biz bu çağa yakışmayan sorunlar içersinde boğulmuş halde seyrediyoruz. Sanayi devrimi, öyle 1-2 fabrika kurmakla olmuyor. Bunun bir strateji, planlama ve bilimsel kararlılık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bugünlerde hiç kimse eleştiri duymak istemiyor, oysa eleştiri olmadan ortak akıl olmaz, doğrular bulunamaz. Ortak akıl demokrasiyle, tartışmakla olur. Aksi halde her politikada hata yapılır, yanılgıya düşülür ve memleketçe bedel ödenir" dedi.

ÖDÜLLER

En Yüksek Satış Hasılatı Yapan Firmalar: Adopen, AGT, Yörükoğlu, Saint Gobain Weber, Ekiciler, Platin Kimya, Dr. Tarsa, Günlas, Ceylan İşletme, Antalya Enerji

En Fazla İhracat Yapan Firmalar: Öztiyakiler, Adopen, Doğal Kimyevi Mad, Dr. Tarsa, Platin Kimya, Yörükoğlu, Esli Endüstriyel, Eczacıbaşı, Ake Asansör, Kristal End.

En Yüksek Yatırım Yapan Firmalar: Aksal Çelik, AGT, Budak Kağıt, Çağlayan Sera, Ekiciler, Nobel Tarım, Çağdaş Yaşatan, Metaş, Çiftçi Süt, İntercam

En Yüksek İstihdam Sağlayan Firmalar: Adopen, AGT, Ekiciler, Kristal End., Bahar Tavukçuluk, Antalya Mermer, Yörükoğlu, Buket, Aksal Çelik, Kar Yapı

En Yüksek Kurumlar Vergisi Ödeyen Firmalar: Dr. Tarsa, Adopen, Tre Tasarım, Esli Endüstriyel, Altıntar, Levent Kimya, Agronetica, PSL Elektrik, Ahmet Kasapoğlu, Kristal Endüstriyel

En Yüksek Kadın İstihdam Sağlayan Firmalar: Adopen, Ekiciler, Cengiz Grup, Bahar Tavukçuluk, Kristal Endüstriyel, Öğün Yemek, AGT, Esaslı Gıda, Kar Yapı, Cömertoğlu

En Yüksek Ciro Artışı Sağlayan Firmalar: H.A.S. Dorse, Sövekent, Mahmut Özdamar, Artmim, Ekolojik Tarım

En Yeşil Fabrika: Halim Kırtız, Esaslı, Ana Değirmen, Tasarım Çelik, Antalya Balık

En Yüksek İhracat Artışı Sağlayan Firmalar: Öztiryakiler, Ekiciler, Adopen, Doğal Kimyevi, Ake Asansör

En Yüksek İstihdam Artışı Sağlayan Firmalar: Antalya Mermer, Cengiz Grup, Cam-Saş, Swissgrow, Starfood

İstikbal Vaat Eden Firmalar: Cam-Saş, Prenses, Mahmutoğulları, Seçil Bayrak, Atep Pano

Duayen Sanayici Ödülü: Mustafa Sak, Ergin Civan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Ali Bahar Antalya Adopen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title