Haberler

Antalya Ölümün Kıyısında Organ Bekliyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 9 aydır yatan 23 yaşındaki Selim Bayram, uygun verici bulunursa kalp ve böbrek nakli olacak.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 9 aydır yatan 23 yaşındaki Selim Bayram, uygun verici bulunursa kalp ve böbrek nakli olacak.

Trabzon'da oturan Selim Bayram'a, henüz 2 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 7 yıl ilaç tedavisi gören Bayram, 14 yıl önce de hemodiyalize başladı. Haftanın üç günü 4 saat diyalize giren Selim Bayram, bir süre önce kalp yetmezliği de çekmeye başladı. Sağlığına kavuşabilmesi için tek çaresi organ nakli olan Bayram, şimdi aynı anda kalp ve böbrek nakli olmayı bekliyor. Selim Bayram, uygun donör bulunursa Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kalp ve böbrek nakli olacak.

ÖLÜME ADIM ADIM

Türkiye'de kendisi gibi çok sayıda hastanın organ beklediğini söyleyen Selim Bayram, 'Doktorlarımızın söylediğine göre organ bağışında düşüş var. Tabi ki çok zor ve dayanılması kolay olmayan acılar yaşayan ailelerden organ bağışı beklemek zor. Ancak organ bağışının öneminin, can kurtarmanın vereceği manevi mutluluğun da bilinmesi gerekiyor. Bir bağışla bir can kurtarabilirsiniz" diye konuştu.

KALP YÜZDE 20 KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR

Her şeye rağmen umudunu kaybetmediğini söyleyen Selim Bayram, 'Yaklaşık 9 aydır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yatıyorum. 21 yıldır böbrek hastasıyım. Son üç yıldır böbrek hastalığına bağlı kalp yetmezliği hastalığım var" dedi. Üç kez kalp kapağı ameliyatı olduğunu söyleyen Selim Bayram, 'Kalbim şu an yüzde 20 kapasiteyle çalışıyor. Son 1.5 yıldır da kalp yetmezliği yaşıyorum. Hem kalp hem de böbrek nakli olmayı bekliyorum. Acil listesindeyim. Kırmızı buton diye tabir edilen acil-acil bekleme listesindeyim" diye konuştu.

FANATİK TRABZONSPORLU

Trabzonspor taraftarı olduğunu ve fanatik olduğunu söyleyen Selim Bayram, 'Trabzon'da yaşarken engelli kartım olduğundan her maça giderdim. Antalya'da televizyon maçları izliyorum. Trabzonspor'a başarılar diliyorum. Taraftara da sesleniyorum, maçlarda destek versinler bu sene şampiyon olacağız. Trabzonspor galip geldiği zaman güçleniyorum, moralim üst seviyelere çıkıyor, bana iyi geliyor. Yenildiği zaman üzülüyorum fakat yensek de yenilsek de biz Trabzonsporluyuz bu sevdadan dönülmez" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Trabzonspor Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title