Haberler

Antalya Okul Yaptırmak İsteyen Hayırsever 'Şüpheli' Oldu

Antalya'da çocukluğu yokluk içinde geçen emekli albay 84 yaşındaki Salih Konca ile eşi Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürlerinden 81 yaşındaki Saime Konca, bir ömür kazandıklarıyla Antalya'da lise yaptırdı.

Antalya'da çocukluğu yokluk içinde geçen emekli albay 84 yaşındaki Salih Konca ile eşi Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürlerinden 81 yaşındaki Saime Konca, bir ömür kazandıklarıyla Antalya'da lise yaptırdı. Kalan paralarıyla Konyaaltı'nda bir okul daha yaptırmaya karar veren Konca çifti, Milli Eğitim'le protokol yapıp Konyaaltı'nda kendilerine gösterilen arsada ilkokul inşaatına başladı. Hayırsever çift, bina tamamlanma aşamasına geldiğinde kötü bir sürprizle karşılaştı. Okul inşa edilen arsada küçük hissesi olanlar, başkasına ait arazi üzerinde kaçak inşaat yapmak suçundan Konca çifti ve protokolde imzası bulunan kamu yöneticilerinden şikayetçi olup 'kamulaştırmasız el atma' davası açtı. Konca çifti, şikayet üzerine savcılığa gidip ifade verdi. Kalp rahatsızlığı olan Salih Konca, yaşananların da etkisiyle bir süre sonra yaşamını yitirdi. Saime Konca, "Hem ben, hem eşim görevimiz dışında hiç adliyeye gitmemiştik. Hayır işlediğimiz için şüpheli sıfatıyla ifade vermek durumunda kaldım. Binbir emekle kazandığımız paramızla yaptırdığımız okulun ortada kalması bizi çok üzdü" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise açtıkları kamulaştırma davası sonrasında vatandaşların davasının düştüğünü ve hayırsever çiftin mahkemeyle ilgisinin kalmadığını söyledi. Müdür Gülay, "Kamulaştırma davası da temyize gitti. Yargıtay'dan onanınca tapuları alıp okulumuzu da bitireceğiz" dedi.

GENİŞ HABERİ GEÇİLECEK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Konca Konyaaltı Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title