Haberler

Antalya'nın Yeni Valisinden İlk Mesaj Açıklaması

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan son kararnameyle merkeze alınan Antalya Valisi Muammer Türker'in yerine atanan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yeni görev yeri olan Antalya'ya geldi. Valilik binasında törenle karşılanan Vali Karaloğlu, karşılamanın ardından görevine başladı.

Karayolu ile Antalya'ya gelen Vali Münir Karaloğlu'nu valilik önünde Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri karşıladı. Vali Karaloğlu, kendisini çiçeklerle karşılayan iki küçük çocuğun elinden çiçeği aldı ve ardından sarıldı. Kuyrukta bekleyen kamu görevlileri, STK temsilcileri görüşen Vali Karaloğlu, önce şeref defterini imzaladı.

Ardından makamına geçen Vali Karaloğlu, son valiler kararnamesiyle Bursa Valiliği'nden Antalya Valiliği'ne atandığını söyledi.

Sabah saatlerinde 3 yıl süre görev yaptığı Bursa'da mesai arkadaşları ve şehir eşrafı ile vedalaştığını aktaran Karaloğlu, " Bu saat itibariyle Antalya Valisi olarak göreve başladım. Her şeyden önce kadim şehir Van, ulu şehir Bursa, şimdide küresel şehir Antalya'da hizmet etme fırsatı verdikleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. İlimizin milletvekili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, küresel şehir olma iddiasında olan Antalya milletvekili olması ve bu şehirde olmasını bir şans olarak görüyorum. 2014 yılında yerel yönetimler referandumundan sonra büyükşehir, bütün şehir haline getirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, hem yerel hem de Ankara siyasi tecrübesinin olması il için bir avantaj olarak görüyorum" diye konuştu.

"GEÇİCİ BİR SIKINTI"

Son dönemde Antalya'da konjektörel olarak geçici bazı sıkıntıların olduğunu bildiğini dile getiren Karaloğlu, " Özellikle turizmde ve tarımda sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Ama bunun geçici olduğunu söyleyebiliriz. Hükümetimizin bir tedbir paketi açıklamıştı, turizmin zararını azaltmak adına yeni bir tedbir paketi daha var. O paket çıktığında sektördeki arkadaşlarımız daha az etkilenmelerini sağlamış olur. Bu bir kriz ama her kriz kendi fırsatını da içinde barındırır, eğer krizi iyi yönetebilirsek. Antalya'da şuanda yaşanan geçici olan bu süreci ortak akılla hep beraber iyi yönetebilirsek, bundan sonra buna benzer kriz dönemlerini çok rahat atlatabiliriz. Bunun için yapılması gereken şeyler var. Belki turizm çeşitlemesi, hedef pazar çeşitlemesi ve günün koşullarına uygun yeni bir tanıtım ve pazarlama stratejisi ile bundan sonra önümüze çıkacak olan buna benzer krizleri daha kolay atlatabileceğimiz, daha sağlam bir yapıya kavuşabiliriz" dedi.

"HEDEFİMİZ UYUM İÇİNDE, ORTAK AKILLA HİZMET ETMEK"

Antalya'da hedefinden bahseden Karaloğlu, " Dışişleri Bakanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, odalar ve basın yayın organları ile uyum içinde, ortak akılla bu kente hizmet etmek. Tüm hedefimiz bu. Bundan sonra daha çok çalışıp, daha az konuşacağız, öyle bir sürece gireceğiz. Bu kente en iyi hizmeti yapmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde oluşturulan, ulusal ve milli vizyonumuzda Antalya'mıza küresel ölçekte bir temsil misyonu yüklendi. Son dönemde Antalya'da başarılı uluslar arası organizasyonlar yaptı. Bundan sonrada Antalya'nın misyonuna uygun iyi işler yaparız" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından Vali Karaloğlu, kaymakamlarla toplantıya geçti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Münir Karaloğlu Muammer Türker Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title