Haberler

Antalya'nın Batı İlçelerine Hizmet Verecek Havaalanı İçin İncelemeler Yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Kaş, Finike, Kumluca ve Demre ilçelerine hizmet verecek havaalanı için incelemeler yapıldığını belirtti.

Antalya'nın Batı ilçelerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel geçtiğimiz hafta Ankara olduğunu, EXPO raylı sistem hattı protokolü için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeler yaptığını söyledi. Türel, "Havaalanı olayı gündemimizde.Vekil arkadaşlarımız da bu konuyla yakından ilgileniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu sürecin içindeyiz. Daha önce bir alan tespiti yapılmış Demre Kaş civarında ancak büyük uçakların inebileceği bir alan söz konusu değildir. Biz buraya büyük charter uçakların tarifeli uçaklarının inmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili daha uygun bir alan, havaalanı yapacak alan bulmak oldukça güç. Daha çok Torosların dik yalçın kayalıklarının olduğu bir bölge. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Önümüzdeki hafta bölgeye alt yapı genel müdürlüğü tarafından bir heyet gönderileceğini kaydeden Türel, "Heyet bölgedeki belediye başkanları ile görüşecek. Belediye başkanları ile yapılacak çalışmada Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı görevli olarak heyete dahil olacak. Havaalanının nereye yapılabileceğini tespit edecekler" diye konuştu.

Konunun hemen bugünden yarına sonuçlanacak bir husus olmadığını da sözlerine ekleyen Türel, şunları kaydetti:

"Uzunca yıldan beri bu hep gündemde. Büyük bir gayretle üzerinde çalışıyoruz. Havaalanını yapacak bir yer bulursak, bulacağımıza inanıyorum, havaalanını bu bölgeye kazandırmak istiyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Antalya Finike Demre Yerel Haberler

500

Yorumlar (3)

Finike:

Yukarıda yorum yapan arkadaşımızın yorumunu beğenmeyen arkadaş acaba hangi zihniyetle o yorumu beğenmemeyi işaretledi merak ediyorum. Bir Elmalılı fakat Finikede ikamet eden bir vatandaş olarak bölgemize havaalanı yapılmasını kesinlikle istiyorum ve bu konunun askıda kalmayarak ivedilikle neticelendirilmesini arzu ediyorum.

2
0
yanıtYanıtla
iYi FiKiR:

Evet kesinlikle Finike ve Kumlucaya yakin bir yere dusunulmeli, Ya Gulmez Dagini veya Tocak daginin hatta, Belen tarafinda tepenin binin yikilmasi lazim, Ovalarda biryere yapmak cok hatali olur cunku Zaten Tarim arazisi kisitli olan yerdeyiz. Ayrica Gunluk 10 ila 20 kamyonun tasima isinide bitirir ve buna care bulumasi gerekir. Sahil bandinda denize dogru inip kalkacak sekilde olur. Bir miktar deniz doldurularak pist/Runway yapilabilir.

1
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

türkiye nin en çalışkan belediye başkanı menderes türel ağabey gerçekten havaalanı yapılırsa hem turızm hemde orada seracılık yapan vatandaşlarımıza iç ve dış pazar sevkiyatı bakımından zaman ve daha ucuz sevkıyatla çok faydalı ve karlı olur inşallah çabanıza yardım edilir ve ülke ekonomisine bir havaalanı oradaki vatandaşlarımıza sağlanır çalışmalarınızda başarılar dilerim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title