Haberler

Antalya'nın 5 Dönemdir Kadın Muhtarı

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde 5 dönemdir muhtarlık yapan 57 yaşındaki Esma Yıldız, her seçimde rakiplerine fark attı.

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde 5 dönemdir muhtarlık yapan 57 yaşındaki Esma Yıldız, her seçimde rakiplerine fark attı. Yıldız, "Elinden tutup ilkokula, ortaokula ya da liseye kayıt yaptırdığım çocukların, mühendis veya öğretmen olarak dönmesi beni gururlandırıyor" dedi.

Antalyalı ailenin 5 çocuğundan biri olan Esma Yıldız, ilk ve ortaokul öğreniminin ardından Antalya Lisesi'nden mezun oldu. Yüksekokula gitmeyip 30 yıl önce ailesinin Konyaaltı İlçesi'nde açtığı köftecide çalışan Yıldız, 1994 yılında belediye olan Konyaaltı'nda 7 mahallenin oluşmasıyla muhtarlığa ilk adımı attı.

Esma Yıldız, muhitin en eski ailelerinden olmalarının kendisini böyle bir karara yönelttiğini söyledi. 175 nüfuslu Gürsu Mahallesi'nin muhtarlık koltuğuna 1994'teki seçimde 4 oy farkla oturan Yıldız, muhtarlık için ilk kez basılan mührü darphaneden teslim aldı. Sokakları olmayan, karanlık, ulaşımı kısıtlı bir mahallenin 20 yıl sonra turizmin başkentindeki en gözde mahallelerden biri olduğunu dile getiren Yıldız, "Vatandaşlarla belediye arasında köprü kurduk. Her kamu kurum ve kuruluşuna defalarca giderek, mahallenin taleplerini ilettik. Okul, cami, sağlık ocağı, yol, park gibi ihtiyacı acil olan yatırımların sağlanması için çalıştım" diye konuştu.

BAŞKAN BÖCEK'TEN BİLE ESKİ

Görev süresinde kentte 7 vali değişen Esma Yıldız, Konyaaltı'nın 2'nci belediye başkanı olan ve halen görevini yürüten Muhittin Böcek'ten bile önce göreve başladı. Mahalledeki 2'nci seçimde 400, 3'üncüde 800 oy alan Esma Yıldız'ın 4'üncü seçimde karşısına aday çıkmadı. Son yerel seçimlerde 5 rakibiyle mücadele eden Yıldız, bu seçimde adayların çoğalma nedenini şöyle anlattı:

"Eskiden muhtarlara verilen paraya ödenek denirdi. Biz muhtar seçildikten sonra otomatik olarak Bağ-Kur'lu oluyormuşuz. Benim bunlardan haberim olmadığı için 16 ay ödenek almadım. Daha sonra toplu aldığım ödeneğin üzerine para da ekleyerek Bağ-Kur'u yatırabildik. 2014'te maaş 870 lira olunca muhtar adayları da çoğaldı tabi. Son seçimde 3 bin oy aldım. En yakın rakibin 1000 oy alırken, diğerleri 500, 400 ve 100 oy aldı. 2023'ü merak ediyorum. Mahallem uygun görürse bir dönem daha görevimi yapıp, 6'ncı dönemin sonunda görevi teslim edeceğim."

'İNSANA DOKUNMAK GEREK'

Annesi ve erkek kardeşiyle oturan Esma Yıldız, ailesinin işlettiği restoranın yanındaki muhtarlık ofisine 4 yıl önce taşındı. Öğle tatilinde gelebilecek vatandaşlar için yemeğe bile çıkmayan Yıldız, mahallelinin 'Esma annesi' ya da 'Esma ablası' oldu. Muhtarlığın sadece ikametgah belgesi ya da tebligat vermekten ibaret olmadığını savunan Esma Yıldız, doğru ve iyi hizmet vermenin yanında, yanlışı da doğruya sevk etmek gerektiğini söylüyor. En başta insanı ve doğayı sevdiğini anlatan Gürsu Mahalle Muhtarı Esma Yıldız, şöyle devam etti:

"Muhtarın partisi olmaz. Muhtar her vatandaşa hizmetle mükellef. Ben sürekli yanlış, kırıcı ve kötü şeylere engel olmak istedim. Hep iyiye, güzele yönelik olsun istedim. Kimyamda bu var. Sanıyorlar ki ben broşür dağıtarak seçim kazandım. Bir insana dokunmamışsan, sevgi muhabbet paylaşmamışsan, bir hizmet için koşmamışsan her şey havada kalıyor. Elinden tutup ilkokula, ortaokula ya da liseye kayıt yaptırdığım çocukların, mühendis veya öğretmen olarak dönmesi beni gururlandırıyor. O çocukların aileleri bana 'Senin götürdüğün çocuklar şimdi öğretmen oldu, mühendis oldu' diyor. Bir ailenin ferdi gibi onlarla her şeyimi paylaşıyorum. Okul inşaatındaki mülkiyet sorunundan, emekli kahvehanesindeki kütüphaneye, hatta parktaki kırık salıncağa kadar, mahallem için neler yapabilirim? Annemle evde bunları konuşuyoruz. Allah ülkeme, şehrime, mahalleme daha çok hizmet etmeyi, iyiyi ve güzeli nasip etsin."

Mahallesine hayatını adayıp hiç evlenmediğini de belirten Yıldız, "Görücüler arasında alkol ve sigara kullananlar olduğunda kabul etmiyordum. 'Senin için bırakırım' diyenlere ise 'Benim için değil zararlı olduğunu düşündüğün için bırakmalısın' dedim. Kabul etseydim bugün 'tamam' diyen yarın tekrar içerdi" diyerek, taliplerini neden geri çevirdiğini anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konyaaltı Antalya Bağ Kur Gürsu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title