Haberler

Antalya Müftülüğünde Ramazan Hazırlıkları

Antalya İl Müftüsü Osman Artan "Bu yıl sadaka miktarı en az 10 lira, bu aynı zamanda oruç tutamayan kardeşlerimizin de vereceği fitre miktarıdır" dedi.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan "Bu yıl sadaka miktarı en az 10 lira, bu aynı zamanda oruç tutamayan kardeşlerimizin de vereceği fitre miktarıdır" dedi.

Artan, düzenlediği basın toplantısında, İl ve ilçe müftülükleri olarak Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını ve yarın yapılacakları toplantı ile son değerlendirmeleri gözden geçireceklerini söyledi.

Ramazan ayı içerisinde "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman" temasıyla yalnız yaşayan vatandaşlara sahip çıkmayı amaçladıklarını ifade eden Artan, bu kapsamda sahipsiz vatandaşlara sahip çıkacaklarını ve bu vatandaşlarla iletişime geçeceklerini kaydetti.

Artan, Ramazan ayı boyunca vatandaşları bilgilendirmek için de Muratpaşa Camisi'nde vaaz programları hazırladıklarını belirterek, "Dini sorular konusunda da, 'Alo Fetva' hattı ile 24 saat hizmet verilecek. Bayan kardeşlerimizin sorularını bayan görevlilerimiz, erkek kardeşlerimizin sorularını erkek görevlilerimiz cevaplayacak" dedi.

Artan, Ramazan için temizlik konusunda gerekli çalışmaların ve ses kontrollerinin yapıldığını ifade ederek, bayanlar için camilerin yeniden elden geçirildiğini ve eksikliklerin giderildiğini söyledi.

Ramazan ayı boyunca en önemli konulardan birinin teravih namazları olduğunu belirten Artan, teravih namazları için her türlü tedbirleri aldıklarını ve çok hızlı namaz kıldıran imamları da uyardıklarını kaydetti.

Sadaka miktarlarına da değinen Artan, şöyle devam etti:

"Bu yıl sadaka miktarı en az 10 lira, bu aynı zamanda oruç tutamayan kardeşlerimizin de vereceği fitre miktarıdır. Zekat ve fitrenin nereye verileceği konusunda vatandaşların tereddütleri var. Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi olarak hesap açtırdık. Sadece zekat ve fitre için makbuz karşılığında alacağız ve ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz. Bu konuda halkımıza aracılık yapacağız." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Osman Artan Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title