Haberler

Antalya Müftülüğü'nden Kurban Uyarısı

Antalya Müftülüğü Kurban Bayramı’nda ibadet amacıyla kurban kesmek isteyenlerin dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını kesmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Antalya Müftülüğü Kurban Bayramı'nda ibadet amacıyla kurban kesmek isteyenlerin dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını kesmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Antalya'da kurulan "Kurban Hizmetleri Komisyonu" tarafından 6 maddelik karar alındığı açıklayan Antalya Müftüsü Osman Artan, ilgili komisyonlarının kurban kesimi için şu kararları aldığını söyledi:

"Kurban satış ve kesim yerlerinin park, hastane, cadde, ibadethane gibi yerlerden uzağa kurulmalı, belediye tarafından su ve benzeri ihtiyaçlar karşılanmalı ve denetlenmelidir. Kurban noktasında vatandaşı bilgilendirilmeli, kurban pazar yerlerine giriş çıkış yapan araçlar dezenfekte edilmeli gerekli hijyenik şartlar oluşturulmalıdır. Damızlık dişi hayvanların kesimini önlemek için denetleme yapılacak, hastalıklı hayvanlar için karantina çadırı oluşturulacak. Kaçan hayvanlar için ekip oluşturulmasına, kesim yerlerinde düzenlemelerin yapılmasına, özel kesim yerlerinin de denetlemesi yapılmalıdır. Atıkların belediyelerin tarafından temizletilecek, ilgili kurumlarda vatandaşın sorunlarını çözmek ve bilgi vermek amacıyla personel bulundurulacak. Özel kesim yerleri 19 Eylül Cuma gününe kadar kesim yerinin adresini son şekliyle komisyona bildirmelidir. Kurban kesim ücretleri belirlenmelidir. Komisyonun belirlediği yerler dışında kurban kesilmeyecek. Belirlenen kurban yerlerindeki kesim veteriner eşliğinde dini vecibeleri yerine getirmek üzere müftülük tarafından din görevlisi bulunacak. Kurban kesim yerlerine İslami usullere göre kurban kesim esaslarını belirten bir levha asılacak. Kesim yerlerinde görevli personelin ücreti komisyonca belirlenecek."

VEKALET YOLU İLE KURBAN

Vekalet yoluyla kurban kesimi hakkında da bilgi aktaran Müftü Artan, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde vekalet yolu ile kurban kesim organizasyonu düzenliyor. Kurbanlarını farklı coğrafyada yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Vekalet yoluyla kurban fiyatları bu yıl yurt içi 575 lira, yurt dışı ise 400 lira belirlendi. Vekalet yoluyla alınan kurbanlar yurt içi ve yurt dışında görevlilerin denetiminde dini usullere uygun hijyen koşullarına riayet edilerek kesilip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Yurt içi kurbanlarımız özellikle Suriyeliler ve kurban kesemeyecek kişilere ulaştırılacak. Vekalet yoluyla kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız 3 Ekim 2014 tarihine kadar, il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri PTT ve banka şubelerine başvurabilecek" dedi.

Kredi kartıyla kurban alınmasının sakıncasının olmadığını vurgulayan Müftü Attan, taksitle de kurban alınabileceğini kaydetti.

İLK HACI KAFİLESİ

Müftün Artan, Antalya'dan 1382 kişilik ilk kafile hacı adaylarının ise 21 Eylül 2014 günü sabah 7.10'da havalimanından uğurlanacağını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Osman Artan Antalya Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title