Haberler

Antalya Merkezli Suç Örgütü Operasyonu

Güncelleme:

Antalya'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 41 kişiden 35'i, adliyeye sevk edildi.

Antalya, Isparta ve Diyarbakır'da silahlı suç örgütüne düzenlenen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 35'i, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, silahlı suç örgütüne yönelik 350 polis ile Antalya, Isparta ve Diyarbakır'da operasyon düzenledi.

Operasyonda, birer avukatlık bürosu, villa, oto galeri, muhasebe bürosu ve hal komisyoncusu ile 30 ev, 3 teknede arama yapıldı. Aramalarda 8 tabanca, bir av tüfeği, 10 şarjör ve 128 fişek, bir muşta ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

İ.H.P'nin elebaşılığındaki silahlı suç örgütünün otomobil alım satımı adı altında tefecilik yaptığı, borcunu ödemeyen kişilere baskı ve tehdit ile yağma olaylarına karıştığı öne sürüldü. Zanlıların 7 nitelikli yağma, 2 nitelikli dolandırıcılık, 3 tefecilik ve bir mala  zarar verme ile sonuçlanan silahlı çatışma eylemlerine karıştığı iddia edildi.

Operasyonda İ.H.P'nin de aralarında olduğu 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltındakilerin 6'sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Polisteki ifadelerinin ardından 35 zanlı, "Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanmak suretiyle nitelikli yağma, mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, suç eşyasının satın alınması, yargı görevini yapanı etkileme, nitelikli dolandırıcılık, tefecilik, özel belgede sahtecilik, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Isparta Antalya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

SongülmobilWeb@haberler.com:

A. K.nin daha oncede arşiv lere bakılırsa 2006 yılında hirsizliktan dosyası var. Cezasını çeksin hepsi. Kul hakkı yetim hakkı yiyen insanların işi yok bu ülkede

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title