Haberler

Antalya Mavi Bayrak Sorumluları Lara'da Bir Araya Geldi

Antalya Mavi Bayrak Sorumları Lara'da Bir Araya Geldi.

Antalya Mavi Bayrak sorumları Lara’da bir araya geldi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEC) Ulusal jüri, Uluslarası çevre Eğitim Vakfı ve Uluslarası jüri tarafından değerlendirilecek 2008 yılı Mavi Bayrak başvuru dosyalarının mavi bayrak sorumlularına teslim edilmesi, bu dosyaların istenilen düzeyde sunulması için gereken bilgilendirmelerin yapılaması, plajların marinaların mavi bayrak kriterlerine uygun adaylığa hazırlanabilmeleri, yöresel değerlendirme yapılarak çalışmaların belirlenmesi amacıyla yerel mavi bayrak sorumluları Lara Kervansaray otelde bir araya geldi. Toplantıya Alanya’dan Kaş'a uzanan bölgede tesis ve Belediyelerin yetkilileri katıldı.

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy'un verdiği bilgiler doğrultusunda 2008 yılı Mavi Bayrak sorumluları dosyaların nasıl doldurulacağı hakkında bilgilere sahip oldular. Toplantıya Kemer Belediyesi adına Halkla İlişkiler Sorumlusu Seyhan Sırt ve Halil Öncü katıldı.

Lokman Atasoy yaptığı açıklamasında, "Bölgemizde Mavi Bayraklı tesislerin çoğalması ve mevcutların da bayraklarını koruyabilmeleri için gerekli düzenlemeleri ve bilgileri gelen katılımcıları anlattık. Bölgemizde 126 plaj üzeriden yer alan 170 tane tesisin ve 3 marinanın denetimi için toplan 265 denetim yaptık. Bu denetimler sonrasında Antalya'da hedefimiz sahillerimizi Mavi bayrağa boyamak." Dedi.

TURÇEV Yönetim Kurulu üyesi Şerefnur Kayhan ise yaptığı açıklamasında, "Mavi bayrak plaj ve marinalara verilen uluslar arası bir standart olup, dünyada en yaygın olan eko etikettir. Ülkemizde 1993 yılında Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'ı tarafından uygulamaya başlamış geçen süre içerisinde istikrarlı bir artış ile 2007 yılında 135 plaj ve 15 marinaya ulaşmıştır diye konuştu. Bu sayı ile bayrak sayımız dünyada 4. sırada yer aldığını belirten Kayhan, işte bu başarımızın bir ayağını teşkil eden, ödüllü plaj sorumlularının bilgilendirilmesi, beklentilerin karşılıklı değerlendirilmesini temini açısından, bu gün plaj sorumluları ve mavi bayrak programında birlikte çalıştığımız kuruluşların temsilcileri ile bir aradayız. Bu toplantıdaki amacımız 2008 yılına ait müracaat formlarını dağıtmak, formların nasıl dolduracakları konusunda bilgiler vermek ve 2007 yılı denetimlerinde yaşadığımız sorunları onlarla paylaşmak oldu." Dedi.

(SÇ-SÇ-Y)

27.11.2007 16:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title