Haberler

Antalya'lılar Doğal Gazın Konforuna Alıştı

Güncelleme:

Enerya Antalya Bölge Müdürlüğüne bir ay önce atanan Mürsel Parlak, kentteki doğal gaz çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Mürsel, "Doğal gaz kullanımı ile Antalya'nın gerek hava kirliliğini gerekse de enerji tüketimini yarı yarıya azaltmak mümkün. Doğal gaz kullanımına geçenler, sağladığı konfor ve tasarruftan çok memnun" dedi.

HAVA KİRLİLİĞİ DOĞAL GAZ İLE AŞILACAK

Antalya'da doğal gaz kullanımını arttırmak istediklerini kaydeden Mürsel Parlak, "2015 yılında 221 km şebeke yapımı öngörmüştük, bunun 160 km'sini tamamladık, kalan 61 km'yi de yılsonuna kadar tamamlayacağız. Antalya turizm bölgesi olduğundan yatırım açısından oldukça zor bir bölge. Alt yapı çalışmalarımızı genellikle kış aylarında yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca Antalya'da hayatın olmazsa olmazları arasında bulunan klima kullanımı yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında yaygın. Antalya klimalar nedeni ile Türkiye'deki büyük bir hidroelektrik santralinin ürettiği tüm elektrik enerjisini kullanıyor.  Henüz doğal gaz kullanımına geçmemiş olan Antalya halkı yazın soğutma için, kışın da ısıtma için kullandığı cihazların pahalı elektrik enerjisi ile yüksek maliyetlerine katlanmak zorunda kalıyor. Hem konfor hem de tasarruf bakımından doğal gaz götürdüğümüz bölgelerde klima kullananlar bu alışkanlıklarından vazgeçiyorlar. Zaten doğal gazın konforuna alışan bir daha farklı bir yöntemi tercih etmiyor." diye bildirdi.

DOĞAL GAZ KULLANIMI BÜYÜK KOLAYLIK

Türkiye'de Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlerde doğal gazın halen zorunlu olmadığını ve yaygınlaşmasında sıkıntı yaşandığını belirten Mürsel Parlak, "Antalya'da doğal güzelliklerimizin bozulmasını istemiyorsak, doğal gaz kullanımımızın yaygınlaşması gerekiyor. Bugün Anadolu'da birçok şehrimizde hava kirliliğinin ciddi seviyede arttığına şahit oluyoruz, bu kirliliğin önüne geçmek istiyoruz. Bugün doğal gaz kullanan şehirlerimize baktığımız zaman böyle bir tehdidin olmadığını görüyoruz. Temiz ve tasarruflu en temel enerji kaynağı doğal gazdır. Doğal gaz, yanması kolay ayarlanabilen, verimliliği en yüksek yakıttır. Tam yanma gerçekleştiren doğal gaz; duman, is, kurum ve kül oluşturmaz. Kullanım kolaylığı ve ekonomisinin yanında karbon içeriğinin düşüklüğü, diğer katı ve sıvı yakıtlara göre çok daha çevreci bir yakıt olmasını sağlar. Bu nedenle tüm kentlerde doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması için halkın bilinçlendirilmesi ve bu konuda çalışma yapılması gerekmektedir."dedi.

KONUT FİYATLARINA DOĞAL GAZ ETKİSİ

Antalya'da son birkaç yıl içerisinde doğal gaz hattı döşenen mahallelerde bulunan konutların fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu dile getiren Mürsel Parlak,"Yapmış olduğumuz araştırma ve gözlemlerimizde doğal gaz hattı geçen bölgelerde konut fiyatlarının önemli derecede arttığına şahit olduk." dedi.

EN FAZLA ABONE KONYAALTI İLÇESİNDE

Antalya'da 2007 yılından Ekim 2015 yılına kadar 838 km. doğal gaz hattı döşendi. Konyaaltı ilçesi 274 km ile en fazla hat döşenen ilçe oldu. Bunun yanında Döşemealtı'na 16 km, Kepez'e 213 km, Muratpaşa'ya 227 km, Aksu'ya 15 km, Serik'e 25 km, Belek 18 km, Kadriye 50 km doğal gaz hattı döşendi. Abonelik sayısında ise Konyaaltı 15.150 abone ile zirvede yer aldı. Konyaaltı'nı 12.500 abone ile Muratpaşa takip etti, toplamda ise 38.500 aboneye ulaştık.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Konyaaltı Muratpaşa Türkiye Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title