Haberler

Antalya Kültür Sanat" Yarın Açılacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, odanın eski hizmet binasının yerine yaptırılan Antalya Kültür Sanat'ın ön açılışı, Cecil Beaton ve Luigi Mayer'in eserlerinden oluşan sergiyle yarın yapılacak.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, odanın eski hizmet binasının yerine yaptırılan Antalya Kültür Sanat'ın ön açılışı, Cecil Beaton ve Luigi Mayer'in eserlerinden oluşan sergiyle yarın yapılacak.

Resmi açılışı Eylül ayında Picasso ve Ara Güler sergileriyle gerçekleşecek Antalya Kültür Sanat, uluslararası sanatçıların özgün yapıtlarından oluşan ilgi çekici sergilerle hem şehrin merkezini hem de sanat ortamını canlandıracak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın danışmanlığında, ulusal ve uluslararası sergilere evsahipliği yapmaya hazırlanan merkez, sanatın Türkiye ve dünyadaki nitelikli örneklerini Antalya ile buluşturacak.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kentin en merkezi noktasında bulunan eski hizmet binasını gelir getirecek herhangi bir proje yerine, kente artı değer katacak bir kuruma dönüştürmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Antalya'nın en önemli sorunlarından birisinin, yabancı turistin kent merkezine uğramaması olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Bu durumda turizm de ticaret de gelişmiyor. Bu nedenle kentin yeni ve farklı cazibe alanlarına, daha canlı bir sosyal ve kültürel yaşama ihtiyacı var. Antalya'da 12 ay boyunca hoş vakit geçirilmesine yönelik yeni kültürel mekanların yaratılması, kültür ve sanat etkinliklerinin sayısının ve çeşidinin artırılması, kültür turizminin gelişimi açısından önem taşıyor."

Antalya Kültür Sanat'ın aynı zamanda eğitim hizmeti de vereceğini ifade eden Davut Çetin, merkezi 14 yaşının altındaki tüm çocukların ücretsiz gezebileceğini, daha büyük yaştaki öğrencilere de indirim uygulanacağını anlattı.

Çetin, "Merkezde düzenlenecek atölyeler, etkinlikler ve oluşturulacak burs programları aracılığıyla gelecek nesillerin ufkunu geliştirmeyi, onlara kültürel bir vizyon sunmayı çok önemsiyoruz" dedi.

Antalya Kültür Sanat

Mimari projesi Dr. Sinan Genim tarafından hazırlanan Antalya Kültür Sanat, yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Binanın 3 katı sergi salonlarına ayrılırken, bir katta da eğitim salonları yer alıyor. Merkezin 112 kişilik oditoryumu ise çeşitli sanatsal etkinliklere evsahipliği yapacak.

Cecil Beaton ve Luigi Mayer'in eserlerinden oluşan sergi, 6 Eylül'e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Yerel

İnan Kıraç Ara Güler Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title