Haberler

Antalya Kathleen Turner: Michael Douglas Artık Genç Kadınlarla Görünmek İstiyor

Kathleen Turner: Michael Douglas artık genç kadınlarla görünmek istiyor Beyazperdeden tiyatro sahnesine canlandırdığı farklı karakterlerle bir Hollywood ikonu olmayı sürdüren 61 yaşındaki Kathleen Turner, neden Michael Douglas'la artık kamera karşısına geçmediğine ilişkin soruya 'Bence Douglas daha genç kadınlarla görünmek istiyor" karşılığını verdi.

Kathleen Turner: Michael Douglas artık genç kadınlarla görünmek istiyor

Beyazperdeden tiyatro sahnesine canlandırdığı farklı karakterlerle bir Hollywood ikonu olmayı sürdüren 61 yaşındaki Kathleen Turner, neden Michael Douglas'la artık kamera karşısına geçmediğine ilişkin soruya 'Bence Douglas daha genç kadınlarla görünmek istiyor" karşılığını verdi.

52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 'Yaşam Boyu Onur Ödüllü' oyuncusu Kathleen Turner, Antalya Kültür Merkezi'nde 'ustalık sınıfı'nda oyuncular, oyuncu adayları ve sinemaseverlerle bir araya geldi. Sinema ve tiyatro serüvenini, oyunculuğa bakış açısını anlatan Turner, keşifte bulunmak amacıyla farklı rolleri denediğini belirterek, 'Eğer korkup denemezseniz, kendi yeteneğinizi keşfedemezsiniz" dedi. Kendisini 'pratik bir oyuncu' olarak değerlendiren, metotçu bir oyuncu olmadığını söyleyen Turner, 'Keşiften söz ederken, kendime dair bir şey değil. Kendi bilgim, hayal gücüm ne yaratacak onu bulmaya çalışıyorum. Önemli olan benim ne keşfettiğim değil, onu nasıl yansıttığımdır" diye konuştu.

SİNEMA MI TİYATRO MU?

Yıllar içinde canlandırdığı karakterlerle hem Hollywood hem de tiyatro sahnesi için bir ikon olmayı sürdüren Turner, tiyatronun kendisi için daha tatmin edici olduğunu söyledi. Tiyatronun hayatın daha fazla farkında olarak yaşanmasını sağladığını söyleyen Turner, iki sanat arasında farka ilişkin şöyle konuştu:

'Sinemada 2 sayfalık bölüm 30 dakika kadar tutuyor. O kadar çekeceğiniz şey için farklı açılardan çekiliyor, çok sıkıcı olabilir ama tiyatroda her anı yaşıyorum. Başka bir farkı anlatayım. 12 ile 14 saat arası çalışıyorsunuz diyelim. Kesintisiz değil. Belirli bir süre içersinde rolünüzü yapacaksınız. Ama sahne dediğiniz şey, bazen iki yıl orada yaşamanızı gerektirir. Haftada 8 temsil yapılır. 6 gün çalışırsanız, 1 gün izin yaparsınız. Bazen günde 2 temsil yapılır. Gün boyunca yaptığınız her şey, yediğiniz yemek, gezintiler akşam vereceğiniz performansı etkiler. Sahne zorbadır. Filmde çok heyecanlı olan şey kameranın ne gördüğüdür. Tiyatroda 10 sıra sonra gözlerimi göremezsiniz. Ama kamera göz kırpmanızı bile yakalayabilir. Basit bir hareketi bile dışa dönüşüm gösterir. Bu heyecan vericidir. ve bu bir oyuncu olarak size çok seçenek sunar."

TURNER KURALI

Turner, rol tercihlerinde ise çok basit ama işe yarar bir kuralı olduğunu söyledi. Turner, 'Senaryoya bakarım. Kadın karakteri çıkartınca hikaye değişmiyorsa, bana gerek yok diye düşünürüm. Kadın birçok oyuncunun da bundan mustarip olduğunu biliyoruz. Bir nesne gibi gösterilmek istemiyoruz" diye konuştu.

'SENARİST B.K HERİFİN TEKİYDİ'

Son olarak bir Off-Broadway oyununda rol aldığını belirten Turner, 'Sadece yardımcı oyuncu olacaktım. Lezbiyen bir çiftin annesini canlandırıyordum. Erkek olmak için ameliyat olacaktı. Hem duygusal hem fiziksel olarak acı veren bir tercihe katlanmasına vurgu yapıyordu. Çok kötü bir yönetmenleri vardı. Bu nedenle bana teklif geldi ve yönetmenliğini de ben yaptım. Müthiş bir oyun çıkartmadık. Ama fena değildi. Bu oyuna devam etmeyeceğim. Çünkü senarist b.k herifin tekiydi" diye konuştu.

Turner, festivalde özel gösterimle yeniden sinemaseverlerle buluşan Michael Douglas'la karşılıklı oynadığı 1989 yapımı 'Güllerin Savaşı'nda olduğu gibi neden Douglas'la yeniden kamera karşısına geçmediklerine ilişkin bir soruya ise 'Bence Douglas daha genç kadınlarla görünmek istiyor" dedi. Turner, oyuncuya ilk Altın Küre'sini kazandıran 'Amazon'da Fırtına', 'Nil'in İncisi' gibi önemli gişe hasılatı yapan filmlerde Douglas'la birlikte rol almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Michael Douglas Hollywood Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title