Haberler

Antalya Kaş'ta Turizm Haftası Renkli Görüntülerle Kutlandı

Turizm Haftası etkinlikleri, kortej geçişiyle başladı.

Turizm Haftası etkinlikleri, kortej geçişiyle başladı. Kaş girişinden başlayan yürüyüşe Kaymakam Selami Kapankaya, Demre Garnizon Komutanı ve Kaş Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Mustafa Aydın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, belediye meclisi üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 1000 kişi katıldı.

KEŞKEK DÖVÜLDÜ

Cumhuriyet Alanı'nda sona eren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Hafta dolayısıyla öğrenciler Türkçe ve İngilizce şiirler okudu. Davul- zurna ekiplerinin gösterilerine sahne olan kutlamalarda, öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu. El sanatları sergisinin açıldığı törende, denizciler de sezonun ilk tur teknesini denize indirdi. Kadınlar tarafından alanda Yörük yemeği olan 'keşkek' dövüldü. Kazanlarda pişirilen keşkek, Kaymakam Kapankaya ve Belediye Başkanı Kocaer ve Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer tarafından katılımcılara ikram edildi.

YABANCILAR İLGİ GÖSTERDİ

İlçede yaşayan yerleşik yabancıların da ilgi gösterdiği törende ilk konuşmayı, yabancılar adına Türk vatandaşı olan İskoç asıllı Paul Forrester yaptı. Polat Ormancı adını aldığını hatırlatan Forrester, Kaş'ta yabancılık çekmedim. Her zaman hoşgörü gördüm. Bence Kaş çok özel bir yer. Turizm sayesinde buraya geldim. Burada geçinebiliyorum. Kaş'ı çok seviyorum. Turizmin geleceğini ancak çevresi, mimarisi, kültür değerlerini koruyarak sürdürebileceğimizi düşünüyorum. Havaalanı, katlı otopark büyük tesisler yaparak Kaş her yere benzeyebilir. Kaş olduğu gibi korunsun istiyorum dedi.

TURİST YOLUNACAK TAVUK DEĞİLDİR

Belediye Başkanı Halil Kocaer ise Antalya'nın dördüncü büyük coğrafyasına sahip Kaş'ın temiz denizi ve havasıyla turizmin incisi olduğunu söyledi. İlçeye gelen turistlerin misafir gibi ağırlanması uyarısı yapan Başkan Kocaer, Turist yolunacak tavuk değildir. Turist, beslenecek, aynı zamanda ihtimamla, nezaketle, zarafetle en iyi muamele edilecek. Çünkü dünyada en iyi reklam, kişiden kişiye yapılan reklamdır dedi.

TURİZM BARIŞ PROJESİDİR

Kaymakam Selami Kapankaya da Kaş'ın özel ve özgün bir turizm merkezi olduğunu söyledi. Turizmin sadece para kazanılacak bir ekmek kapısı olmadığını anlatan Kapankaya, Turizm aynı zamanda bir barış projesidir. Bizim ilçemize her yıl yerli yabancı 400 bin turist geliyor. Bu insanlar buranın taşına, toprağına, ovasına gelmiyor. Aynı zamanda buradaki kardeşliğe, sıcaklığa, bu meydanda yaşana samimiyete, dostluğa, kardeşliğe geliyor. Turizmin nasıl insanları yaklaştırdığını, dostlukları pekiştirdiğini, mesafeleri kısalttığını hep birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla bir dünya kardeşliği, bir bölge kardeşliği, komşu ülkeler arasında kardeşlik doğuyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Kapankaya Turizm Haftası Halil Kocaer Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title