Haberler

Antalya 'Karakulak' Antalya'da Görüntülendi

Nesli tehlike altında olan ve Türkiye'de yoğunlukla Akdeniz Bölgesi'nde yayılış gösteren vahşi kedi türü olan 'karakulak', Antalya'da Termessos Milli Parkı'nda görüntülendi.

Nesli tehlike altında olan ve Türkiye'de yoğunlukla Akdeniz Bölgesi'nde yayılış gösteren vahşi kedi türü olan 'karakulak', Antalya'da Termessos Milli Parkı'nda görüntülendi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü, popülasyon durumuna yönelik kapsamlı bir bilimsel çalışma bulunmadığı için Türkiye'deki sayısı, yayılış alanı hakkında çok fazla bilgi bulunmayan 'karakulak'ı (Caracal caracal) izlemek için çalışma başlattı. Doğada nadir olarak görülen ve nesli tehlike altında olan türler arasında yer alan bir kedi türü olarak bilinin karakulak, ' Antalya Bölgesi Karakulak Popülasyonu' projesi kapsamında gözlemleniyor.

Projenin yürütücülüğünü SDÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Yasin Ünal yaparken, projede Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 6. Bölge Milli Parklar Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Uysal, Antalya Şube Müdürü M. Tuğrul Şahin ve Düzlerçamı Şefi Serhat Yıldırım görev alıyor. SDÜ'nün 15 Ağustos 2015 tarihinden bu yana Antalya'da yürüttüğü proje, TUBİTAK ve Doğa Koruma Milli Parklar VI. Bölge Müdürlüğü tarafından da destekliyor.

İLK KEZ 2002 YILINDA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Türkiye'de ilk kez Ağustos 2002'de Batur Avgan tarafından fotoğraflanan ve 2009- 2010 yıllarında Termessos Milli Parkı'nda ekolojisiyle ilgili çalışmalar yürütülen karakulak, bu kez araştırmaların yürütüldüğü Antalya'da Termessos Milli Parkı'nda görüntülendi.

FOTOKAPANLARLA TAKİP

Proje yürütücüsü Yrd.Doç.Dr. Yasin Ünal, ekibiyle projenin başlangıcından bu yana Türkiye'nin en önemli ve nadir görülen memeli türlerinden biri olan karakulakı Antalya bölgesindeki doğal habitatında korunması, geliştirilmesi, artarak devamının sağlanmasına yönelik olarak fotokapanla takip ettiklerini söyledi.

NADİR GÖRÜLÜYOR

Antalya bölgesindeki, popülasyonu, habitatı ve sorunlarının tespitine yönelik izleme çalışması da yaptıklarını kaydeden Yrd.Doç.Dr. Ünal, proje kapsamında türe ait video ve fotoğraflarla birlikte önemli bilgiler elde edildiğini vurguladı. Karakulakın doğada nadir görüldüğünü vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Yasin Ünal, "Bundan dolayı sayıları ve yaşam alanları hakkında kesin bir şey söylemek şu an için mümkün değil. Ancak kurduğumuz fotokapanla görüntülemeyi başardık. Antalya bölgesinde karakulak olduğunu beliyoruz. Koruma altında olan bu türün yayılış alanı ve sayılarına yönelik çalışmamızı genişleterek sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yasin Ünal Akdeniz Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title