Haberler

Antalya - Kadın Vekil Adayları Buluştu

Kadın vekil adayları buluştu KADIN Adayları Destekleme Derneği (KADER) tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen siyasi partilerin kadın vekil adayları, siyasetteki hedeflerini ve düşüncelerini açıkladı.

Kadın vekil adayları buluştu

KADIN Adayları Destekleme Derneği (KADER) tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen siyasi partilerin kadın vekil adayları, siyasetteki hedeflerini ve düşüncelerini açıkladı.

KADER'in Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü'ndeki (ATİK) toplantısına, Ak Parti hariç şu an TBMM'de temsil edilen 3 partinin kadın adayları katıldı. Toplantının genellikle aday adaylığı sürecinde gerçekleştirildiği, iki seçim arasındaki dönemin kısa olması nedeniyle kesin adaylarla buluştuklarını anlatan KADER Antalya Temsilcisi Uğur Karaca, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından uzlaşma kültürüne kapılarını tamamen kapattığını söyledi.

"KADIN ADAY SAYISININ DÜŞÜRÜLMESİ ENDİŞE VERİCİ"

1 Kasım seçimlerinde her zamankinden fazla kadın adayın meclise girmesi gerektiğini belirten Karaca, "7 Haziran seçimlerinin ardından meclise 97 kadın vekil girmiş ve kadın vekil oranı yüzde 14.2'den yüzde 18'e yükselmişken, 1 Kasım'da bu oranın yüzde 16'ya düşmesi beklenmektedir. Zaten yetersiz olan kadın vekil sayısının daha da düşürülmüş olması endişe vericidir. Kadınların eşit temsili için yürüttüğümüz mücadele de en büyük gücümüz kendi kaderini belirleme bilincine ulaşmış kadınların, bu zorlu sürece kararlı biçimde katılmalarıdır" dedi.

SANDIĞA GİDİN, OY KULLANIN ÇAĞRISI

Dileğinin bu çabaların sonuç vermesi olduğunu belirten CHP Antalya 6'ncı sıra milletvekili adayı Figen Çalıkuşu ise kadın erkek eşitliğinden öte Türkiye'de genel olarak demokrasi, özgürlük ve hukuk sorunu olduğunu söyledi. Kadın olarak bundan fazlasının tokat yiyip nefessiz bırakılmaları olduğunu kaydeden Çalıkuşu, "Kadın seçmenlerden sandığa gitmelerini istiyorum. Geleceğe ülkemize sahip çıksınlar. Şu an siyasi iradenin bizi getirdiği nokta, bizleri bölüp bir de üzerine düşmanlaştırmak. Kadınları siyaset bölmesin" diye konuştu.

HDP Antalya 6'ncı sıra milletvekili adayı Songül Şarklı da kadınların mecliste daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

"ERKEKLERDEN 2 KAT FAZLA ÇALIŞMALIYIZ"

Aktif siyasete 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olarak girdiğini belirten MHP Antalya milletvekili adayı Neşe Gül ise geçen seçimde 11, 1 Kasım seçimlerinde ise partisi tarafından 7'nci sıradan aday gösterildiğini hatırlatarak, "Kadınlar olarak çok çalışmanın gerektiğine inanıyorum. Erkeklerden iki kat fazla çalışarak bir yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Kadın, annelik içgüdüsü sayesinde daha duyarlı ve adaletlidir" diye konuştu.

Diğer adaylarında düşüncelerini ve hedeflerini açıklamasının ardından toplantıyı düzenleyen KADER yönetimine teşekkür edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Figen Çalıkuşu Ak Parti Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title