Haberler

Antalya Kadın Platformu Üyelerinden Eylem

Antalya Kadın Platformu üyesi bir grup kadın, savaş karşıtı eylem yaptı.

Antalya Kadın Platformu üyesi bir grup kadın, savaş karşıtı eylem yaptı.

Grup, Kazım Özalp Caddesi girişinde toplanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polisin yürüyüş yapılmasına izin vermeyerek barikat kurması üzerine bir süre oturma eylemi yapan grup, sloganlar atarak protestoda bulundu. Protestoya bazı kadınlar da ziller, düdük, tencere ve su bidonlarıyla ses çıkararak eşlik etti.

Grup adına açıklama yapan açıklama yapan Özlem Yavuz, 7 Haziran seçimleri öncesi başlayan ve seçim sonuçlarıyla birlikte hızını artıran savaş ortamı yaratma gayretinin derinleşerek devam ettiğini savundu. Yavuz, AK Parti iktidarının Suruç'taki DAEŞ saldırısını bahane ettiğini ve DAEŞ'e karşı savaş adı altında toplumsal muhalefete savaş açtığını öne sürdü.

Savaşın yaşandığı her yerde kadınların en ağır bedelleri ödemek zorunda bırakıldığını söyleyen Yavuz, şöyle konuştu:

"Savaş kadınlar için göç demek, yoksulluk demek, tecavüz ve ölüm demek. Zaten her gün şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleriyle mücadele etmek zorunda kalan kadınlar, bir de savaşın en acı gerçekleriyle karşı karşıya bırakılıyor. Biz kadınlar hem Ortadoğu'da hem Türkiye'de barış istiyoruz. Bu nedenle herkesi savaşa karşı sesimizi yükseltmeye çağırıyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Özalp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title