Haberler

Antalya ile Ağrı Arasında "Gönül Köprüsü"

AK Parti'nin batı ve doğu illeri arasında diyalog ve iş birliği sağlanması amacıyla başlattığı "Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Ağrı'ya gelen Antalya heyeti, tarihi İshak Paşa Sarayı'nı ve Ahmed-i Hani Türbesi'ni ziyaret etti.

Ak Parti'nin batı ve doğu illeri arasında diyalog ve iş birliği sağlanması amacıyla başlattığı "Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, Ağrı'ya gelen Antalya heyeti, tarihi İshak Paşa Sarayı'nı ve Ahmed-i Hani Türbesi'ni ziyaret etti.

Temaslarda bulunmak üzere Antalya'dan gelen yaklaşık 200 kişilik heyet, tarihi İshak Paşa Sarayı'nı gezerek Ahmed-i Hani türbesinde dua etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden Ağrı'nın çok büyük bir medeniyet ve kültür birikimi olduğunu ifade ederek, "Doğubayazıt'ta hem İshak Paşa Sarayı'nı hem de Ahmed-i Hani Türbesi'nin ziyaret ettik. Bunlar çok anlamlı ziyaretler. Zaten proje çok anlamlı bir proje. AK Parti Genel Merkezi'nin sürdürdüğü bir proje. Kardeşlik köprülerini derinleştirmeye ve güçlendirmeye dönük bir proje." dedi.

Teröre karşı büyük bir mücadele verilmesi gerektiğini vurgulayan Tütüncü, şöyle konuştu :

"Bizim mücadelemiz elbette ki silahla verilecek bir mücadele değil. Silahla verilecek mücadeleyi silahlı güçlerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz gerçekleştiriyorlar. Bizim vereceğimiz gereken mücadelemiz kardeşliğimizi derinleştirmeye dönük bir mücadeledir. Yani doğu ile batı arasındaki gönül köprülerini sağlamlaştırmaya çalıştırdığımızda yeni yeni gönül köprüleri kurmaya çalıştığımızda inanıyorum ki bu ülkenin birliğinden ve beraberliğinden kardeşliğinden yana tutum takınmış vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapacağız. Ağrılı hemşerilerimizle Antalyalı hemşerilerimiz birbirine et ile tırnak kadar bağlıdırlar. Bu coğrafyada hiç kimse bu iki kardeşin arasına fitne sokamayacak. Bunu başarmaya çalışan ve bunun peşinde koşanlar var. Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde operasyonlar yapmak isteyenler var. Maalesef Türkiye'de de bu üst akla ve Türkiye için uluslararası arenada oynanan bu oyuna üzülerek ifade ediyorum ki iştirak eden hainler var."

Bu ülkenin insanları olarak kardeşliği derinleştireceklerini dile getiren Tütüncü, "Kardeşliğimizi pekiştireceğiz, güçleneceğiz ve yeni gönül köprüleri kuracağız. Bu gönül köprüleri ile geleceğe güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Bu ziyaretimiz de çok anlam ifade ediyor. Biz köklü bir medeniyetiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İshak Paşa Sarayı AK Parti Antalya Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title