Haberler

HDP'li Buldan, Çiftetelli Oynama Sözü Verdi

Güncelleme:

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Antalya mitinginde HDP'nin barajı aşacağını belirterek, "Ben hayatımda oynamadım ama 7 Haziran akşamı çiftetelli de oynayacağız" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Antalya'da partisinin Kadın Koordinasyonunun düzenlendiği mitingde HDP'nin barajı aşacağını belirterek, "Ben hayatımda oynamadım ama 7 Haziran akşamı çiftetelli de oynayacağız" dedi.

GRUBA ERKEKLER ALINMADI

HDP İl Kadın Koordinasyonu, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve kadın milletvekili adaylarının katılımıyla kadın mitingi düzenledi. Akşam saatlerinde Aydın Kanza Parkı'nda toplanan yaklaşık 500 kadın yöresel kıyafetleri, beraberindeki vurmalı çalgıları eşliğinde yürüyüşe geçti. Kürtçe ve Türkçe sloganlar atan gruba erkekler alınmadı. Mitinge katılmak için gelen erkekler yürüyüş sırasında kaldırıma çıkmak zorunda kalırken, alana girmelerine ise HDP'li kadınların talebi doğrultusunda izin verilmedi.

TÜRK BAYRAĞIYLA HDP'LİLER PROTESTO EDİLDİ

Yürüyüşte, parti bayraklarının yanı sıra bir tanede Türk bayrağı taşınırken bir evin balkonundan Türk bayrağı sarkıtılarak partililer protesto edildi. HDP'liler protestoya zafer işareti ve zılgıtlarla karşılık verdi.

"HAYATIMDA OYNAMADIM AMA 7 HAZİRAN AKŞAMI ÇİFTETELLİ DE OYNAYACAĞIZ"

Yürüyüş Atatürk Parkı'ndaki Türkan Saylan Anıtı önünde sona ererken burada konuşan Buldan, partisinin 550 milletvekili adayının yarısının kadın olduğunu belirterek, 'O barajı hep birlikte yıkacağız ve meclise gireceğiz. Meclise girdiğimiz andan itibaren de gurubumuzun yarısı kadınlardan oluşacak" dedi. 7 Haziran seçimlerinin ezilen, ötekileştirilen ve inkar edilen kesimlerin parlamentoda olması ve çözüm sürecinin devamı için Türkiye'nin önündeki son şans olduğu söyleyen Buldan, şunları söyledi "Barış ve müzakere sürecinin ilerlemesi değerli kıymeti bu süreç başladığı için insanlarımız ölmüyor. Bu süreç başladığı için annelerimiz ağlamıyor, akan kardeşkanı durmuş durumda. AKP'nin ne yaptığını da herkes biliyor. Bu sürecin ilerlemesi için hiçbir çaba sarf etmiyor, gerekli adımları atmıyor. Ama biz kadınlar Türkiye halklarına bir kez daha söz veriyoruz. Kadınlar olduğu sürece barış ve müzakere süreci bitmeyecek, barış ve müzakere masası devrilmeyecek. AKP'ye rağmen, AKP'nin masayı dağıtmasına rağmen biz kadınlar sürece sahip çıkacağız. Seçimlere 1 hafta kaldığını belirterek konuşmasına devam eden Buldan, 'Türkiye halklarının zaferini 7 Haziran akşamı hep birlikte kutlayacağız. Halaylar çekeceğiz, zeybekler oynayacağız, horonlar tepeceğiz. Belki de çiftetelli oynayacağız. Ben hayatımda oynamadım ama 7 Haziran akşamı çiftetelli de oynayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pervin Buldan Türkiye Antalya Aydın Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

mrt Mobil-ANDROID:

HDP ye verilen her oy pkk ya verilmiştir. Bu teröristleremi oy vereceksin.

58
108
yanıtYanıtla
????????????????????????? ??? ????????????? ????????Mobil-ANDROID:

barajmi gececek.ha ha haaa.rabbim size nasip etmesin.yeter kürt halkinin sizden cektigi.

73
7
yanıtYanıtla
A-Z.:

HDP HALKTIR HALKI BİLMEYEN HAKKIDA BİLMEZ

16
23
yanıtYanıtla
dgrcMobil-ANDROID:

inadına akp

6
15
yanıtYanıtla
WANLImobilWeb@haberler.com:

HDP geliyor barajı aşarak

13
6
yanıtYanıtla
CHEmobilWeb@haberler.com:

HDP meclise girdiğinde akp liler kafayı oynacaklar. 8 haziran şafağı kimin maymuna döndüğünü hep beraber göreceğiz.

16
2
yanıtYanıtla
Erdoğan arslanMobil-ANDROID:

Akp den istifa ediyorum. KUTUCULARA oy verecegime Hdp ye veririm daha iyi

13
4
yanıtYanıtla
hüdaaparMobil-ANDROID:

ağıt yakarsınız umarım. hiç bitmesin ağıdınız

6
10
yanıtYanıtla
YENİ:

DAĞLARDA AYILARLA OYNAMAYA DEVAM EDERSİNİZ ANCA :)

3
12
yanıtYanıtla
HDP''li:

ülkemizin sizin gibi hanımlara çok ihtiyacı var. . . Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title