Haberler

Antalya - Hafta Sonu Nöbetine Gitmeyen Aile Hekimlerine Cezaya İtiraz

Hafta sonu nöbetine gitmeyen aile hekimlerine cezaya itirazAntalya'da 10 aile hekimi, geçen eylül ve ekim aylarında hafta sonlarındaki nöbetlerine gitmedikleri gerekçesiyle haklarında verilen 20 hizmet puanı cezasının iptali için mahkemeye başvurdu.

Hafta sonu nöbetine gitmeyen aile hekimlerine cezaya itiraz

Antalya'da 10 aile hekimi, geçen eylül ve ekim aylarında hafta sonlarındaki nöbetlerine gitmedikleri gerekçesiyle haklarında verilen 20 hizmet puanı cezasının iptali için mahkemeye başvurdu.

Avukat Münip Ermiş, 10 aile hekimi adına idare mahkemesine başvururken disiplin cezasının haksız ve hukuksuz olduğunu iddia etti. Eylem çağrısı üzerine bir grup aile hekiminin geçen yıl eylül ve ekim aylarında 1 günlük nöbete gitmediğini anlatan Münip Ermiş, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine Antalya Valiliği hiçbir ciddi soruşturma açmadan bu eyleme katıldıkları gerekçesiyle aile hekimlerine 20 hizmet puanlık disiplin cezası verdi. Bu cezalar belli bir puana geldiğinde, örneğin 200 puanı geçtiğinde aile hekimlerinin sözleşmeleri feshediliyor. Bu durum demokratik hak arama mücadelesine aykırıdır. Demokratik tepkilerini gösterdiler diye verilen cezalar bu günlerde kesinleşmeye başladı. Bizler de bir grup hekim adına idare mahkemesine başvuruyoruz. Verilen cezaların iptalini istiyoruz."

Aile hekimlerine yönelik işlemin usulsüz ve hukuka aykırı olduğunu savunan Münip Ermiş, şöyle dedi:

"Aile hekimlerine hafta sonu nöbeti, genelgeyle getirilmişti. Genelgeyi gerekçe göstererek disiplin cezası verilemez. Yasal düzenleme olması gerekir. Anayasaya göre; tüm memurlar hakkında tüm disiplin hukuku ve özlük hakları ancak yasayla düzenlenebilir. Yasa aile hekimlerini de kamu görevlisi olarak kabul ediyor. Sözleşme yapmıştır ama kamu görevlisi olarak görülüyorlar. Bu nedenle yasal düzenleme olmadan genelgelerle, yönetmeliklerle disiplin cezası verilemez. Sendikanın, meslek odasının genel eylem çağrısıyla demokratik hakkını kullanan aile hekimleri o gün iş yerine gitmeyip, hizmeti yerine getirmediyse yani greve gittiyse, bu demokratik haktır. Devlet organları kesinlikle sendikal eylemlere müdahale etmemeli, bunun yapılması tehdittir."

Sendika ve meslek odalarının genel eylem çağrısıyla yapılan iş bırakma eyleminin disiplin suçu oluşturmadığına yönelik Danıştay kararı olduğunu da hatırlatan Münip Ermiş, şöyle devam etti:

"Eylem çağrısı sonrasında nöbetlerle ilgili yasal düzenleme getirildi. Kanuna göre aile hekimlerinin ayda en az 8 saat 'ek mesai' adı altında çalışması gerekiyor. Ancak yasada alt hukuki metinler hala düzenlenmedi. Düzenlemede, disiplin hukukuna ilişkin bir bölüm yok. Bakanlığın çıkardığı 'disiplin cetveli'ne göre keyfi ceza uygulanıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Valiliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title