Haberler

Antalya 'Güneş Çocukları' Yarışması Expo 2016'da Yapıldı

Expo 2016 Antalya'da düzenlenen 4'üncü Türk- Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali'ne katılan 3- 13 yaş arası 100 Türk ve Rus çocuk, 'Güneş Çocukları' konulu dans yarışmasında, hünerlerini sergiledi.

Expo 2016 Antalya'da düzenlenen 4'üncü Türk- Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali'ne katılan 3- 13 yaş arası 100 Türk ve Rus çocuk, 'Güneş Çocukları' konulu dans yarışmasında, hünerlerini sergiledi.

Rus Sanat ve Kültür Derneği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Expo 2016 Antalya Ajansı'nın ortaklaşa düzenlediği 4'üncü Türk- Rus Çocuk ve Gençlik Yetenek Festivali, Expo 2016 Küçük Amfi Tiyatro'da yapıldı. 'Güneş Çocukları' konulu dans yarışmasına, Antalya merkez, Alanya, Manavgat ve Kemer ilçelerindeki dans kulüplerindeki 100 Rus ve Türk çocuk katıldı.

Klasik müziğin yanı sıra Rus ve Türk ezgileri eşliğinde gösteriler yapan miniklerin yarışmasının jürisinde Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Selim Bayraktar, Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Sonan Yılmaz, Türkiye Dans Federasyonu Antalya İl Başkanı Derya Erenler, Dans Federasyonu milli sporcusu Alona Sineviç ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Bölümü Başkanı Buğrahan Bozkurt yer aldı.

"ÇOCUKLARI DİNLESEK DÜNYA BARIŞ İÇİNDE OLUR"

Dünyanın barış içinde olması için büyüklerin çocukları dinlemesi gerektiğini söyleyen jüri Başkanı Bayraktar, "Genellikle biz büyüklere derler ki çocuklara söyleyeceğiniz bir şey var mı? Halbuki dünden bugüne sadece çocukları dinleseydik, dünya barış içinde olurdu" dedi.

Bayraktar, şöyle konuştu;

"Anne ve babalar olarak sizler çocuklara kattığınız değeri sahnede fark edeceksiniz. Çünkü insanı insan yapan iki şey var; biri şehvet, diğeri ise önemli olmaktır. Çocuklarımıza ne kadar önemli olduklarını hissettirirsek gelecekte o kadar barış ve iyi niyet elçisini dünyamıza kazandırmış olacağız."

Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada çocuklar alkışlandı. Oylama sonunda genel klasmanda birinci Antalya Polis Gücü Artistik Jimnastik Grubu olurken, ikinci Master Dans Gençlik ve Spor Kulübü, üçüncülüğü ise 4 yaşındaki vokalist Timur Akulintsev ve Hamarat Band Çocuk Saksafon orkestrası paylaştı. Festivalin Grand Prix ödülünü Cook Kids vokal grubu aldı. Kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller takdim edildi.

Ayrıca yarışmada, Rus konsolosu Vyacheslav Mikhaylov, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Muratpaşa Belediyesi meclis üyesi Hasan Kilit ve Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı da yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selim Bayraktar Manavgat Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title