Haberler

Antalya Gazipaşa Turfanda Yeni Dünya Meyveleri Olgunlaştı

Turfanda yeni dünya meyveleri olgunlaştı*- ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hava sıcaklığını artmasıyla birlikte yeni dünya ağaçları meyve verdi.

Turfanda yeni dünya meyveleri olgunlaştı

*- ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde hava sıcaklığını artmasıyla birlikte yeni dünya ağaçları meyve verdi. Turfanda yeni dünya meyvesi kilosu 10 liradan alıcı buluyor.

Anavatanı Çin olan 'Malta eriği' ya da 'yeni dünya' adıyla bilinen meyveyi, Gazipaşalı çiftçiler bahçelerde yetiştiriyor. Bölgede üretimi yaygın olmasa da her çiftçinin bahçesinde birden fazla ağaçta yeni dünya meyvesi yetişiyor.

KİLOSU 10 LİRA

Son dönemde havanın ısınmasıyla birlikte ilçe merkezi Korubaşı Mahallesi'ndeki yeni dünya meyveleri olgunlaşmaya başladı. Az sayıda yetişen turfanda yeni dünya meyveleri ise kilosu 10 liradan alıcı bulmaya başladı. Bazı üreticiler ilçe pazarlarında kendileri götürüp satarken, bazıları ise pazarcılara vererek aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ilçede kayıtlı 2550 yeni dünya ağacı olduğunu ve bunlardan 1800'ünün meyve verdiğini belirtirken, ağaç başı ortalama 30 kilo verim elde edildiğini kaydetti.

"BU YIL ERKEN YETİŞTİ"

Korubaşı Mahallesi'nde çiftçilik yapan 70 yaşındaki Halise Yıldız, kendisine ait bahçesinde portakal, karadut, avokado, limon ve mandalinanın yanında yeni dünya meyvesi de yetiştirdiğini söyledi. Mevsimin ilk meyvelerinin bu yıl erken yetiştiğini aktaran Yıldız, "5 ağacım var. Bahar mevsimiyle birlikte mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak havanın da etkisiyle 'yeni dünya' ağaçlarımın meyveleri 1 hafta önce olgunlaştı. Gelen misafirlerimize ikram edip, torunlarımla birlikte yiyoruz. Turfanda olarak olgunlaşan meyveleri 10 liradan satıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Korubaşı Malta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title