Haberler

Altın Portakal'da Kortej Coşkusu

Güncelleme:

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında geleneksel kortej geçişi gerçekleştirildi.

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında geleneksel kortej geçişi gerçekleştirildi. Antalya Kültür Merkezi'nden (AKM) başlayıp yaklaşık iki saat sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde son bulan kortej, renkli görüntülere sahne oldu.

'AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDIM'

Korteje Nebahat Çehre, Ahu Tuğba, Oya Aydoğan, Coşkun Gögen, Eşref Kolçak, Sümer Tilmaç gibi Yeşilçam'ın ünlü isimleri ve çok sayıda sanatçı katıldı. Kortej öncesinde sanatçılar AKM'de bir araya gelirken, sanatçı Ahu Tuğba koltuk değnekleriyle alana girdi. Koltuk değnekleriyle merdivenden çıkan daha sonra tekerlekli sandalyeye oturan Ahu Tuğba, gala gecesi öncesinde ayağını burktuğunu ve acısını belli etmemeye çalıştığını belirterek, "Tören sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldım. Vatandaşlara saygısızlık olmaması için programı yarım bırakmak istemedim. Sanatçılarımıza ve bizi biz yapan sevgisini veren insanlara saygımdan dolayı devam edeceğim" dedi.

VATANDAŞ SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDU

Sanatçıların toplanmasının ardından hareket eden kortej, Antalyalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Antalya ChapterTurkey adlı motosiklet grubunun öncülük ettiği kortej boyunca vatandaşlar sanatçılara büyük sevgi gösterisinde bulundu. Kortejde aynı araçta bulunan Nebahat Çehre ile Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, vatandaşlara karanfil dağıttı. Vatandaşlar sanatçıların fotoğrafını çekebilmek için birbiriyle yarışırken, bazıları da kucaklarına verdikleri çocuklarıyla sanatçıların fotoğrafını çektirdi.

'HİÇBİR POLİTİKACIYA NASİP OLMAZ'

Yaklaşık iki saat süren kortejin ardından Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan sanatçılar, teras katından vatandaşları selamladı. Yoğun kalabalık burada da sanatçıları karşıladı. Burada bir konuşma yapan Başkan Mustafa Akaydın, "Hiçbir politikacıya böyle meydanlar nasip olmaz. Sizlerin sevgisi sayesinde coşkulu bir an yaşıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Ölen sanatçılarımızı rahmetle anıyorum" dedi.

BUNDAN DAHA BÜYÜK MUTLULUK OLAMAZ

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılan sanatçılar, festivalin 50'nci yılı ve vatandaşların korteje yoğun ilgisinden dolayı duydukları memnuniyeti anlattı. Olağanüstü sevgi tezahüratlarıyla karşı karşıya olduklarını söyleyen Ediz Hun, 'Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Bizim alkışımız işte bu, bu güzel insanların sevgisi. Bizim beslendiğimiz en önemli pınar bu güzel insanlarö dedi.

BİZİM İNSANIMIZ ÇOK SICAK

Ünlü sanatçı Ahu Tuğba, Altın Portakal'ın 50'nci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktarırken, 'Nice yıllara diyoruz. Nice gençlerimiz bunları alıp devam ettirsin. Türk sineması dünyanın en güzel sinemalarından biri olsun. Muhteşem insanlar Antalyalılar. Bizim insanımız çok sıcak. Dünyada 1 numara. Onlar kadar güzel, değerli insan yokö diye konuştu.

GENÇLİĞİN İLGİSİ MÜTHİŞ BİR OLAY

Altın Portakal'ın 50. yılı hakkında düşünceleri sorulan bir diğer ünlü isim Nebahat Çehre ise "50 yaş yaşlandığımı düşünüyorum" diye esprili yanıt verirken şöyle konuştu:

'50 yıl bu emeğin karşılığını bu sevgiyle almak çok güzel bir duygu. 50 yıl sonra gençliğin sevgiyle, ilgiyle yaklaşımı müthiş bir olay. Korteje ilgiyi çok güzel buluyorum.ö

ANTALYALI SİNEMAYA KUCAK AÇTI

Binlerce Antalyalının korteje ilgi gösterdiğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da muhteşem bir kalabalığın kendilerini karşıladığını belirtti. Bu ilgiden dolayı çok keyifli olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, 'Belediyeye yaklaştık, bir 50 bin kişi var gibi gözüküyor önümüzde. Halkın bu coşkusu bu sevgisi, sanata ve Türk sinemasına karşı, beni çok mutlu ediyor. Vatandaşın yoğun ilgi göstermesini, sanatçıların Antalya sevgisine ve tutkusuna da bağlıyorum ama Antalya halkının da Türk sinemasına kucak açmasına bağlıyorumö değerlendirmesinde bulundu. Başkan Akaydın ayrıca, yakın zamanda Tuncel Kurtiz'i kaybetmenin de büyük üzüntüsü içinde olduklarını aktarırken, 'Çok acı bir kaybımızö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title