Haberler

Antalya Dizi Oyuncusu Ayhan Işık: Türk Sineması Kendini Geliştiremiyor

Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Sibiryalı' karakterine hayat veren Ayhan Işık, Türk sinemasının kendini geliştiremediğini söyleyerek, "Dizi furyasında hep aynı yüzler.

Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Sibiryalı' karakterine hayat veren Ayhan Işık, Türk sinemasının kendini geliştiremediğini söyleyerek, "Dizi furyasında hep aynı yüzler. Bir diziden çıkıp, diğerine geçiyorlar" dedi. Antalya'da diz sorunu nedeniyle gittiği Aşır Aksu Hastanesi Fizik Tedavi ünitesinde boynunda rahatsızlık olduğu tespit edilen ve tedaviye alınan oyuncu 53 yaşındaki Ayhan Işık, Türkiye'deki sinema ve dizi sektörünü eleştirdi. 40 gün önce bir film anlaşması için Alanya'ya geldiğini anlatan Ayhan Işık, "Yaklaşık 20 gün önce de tatil yapmaya karar verdim. Tatili bitirdikten sonra İstanbul'a gideceğim gün, uzun zamandır ihmal ettiğim dizim için hastaneye geldim ve uçağımı iptal ettim" dedi.

Diz kapağında sıvı eksikliği olduğunu düşünen Ayhan Işık, hastanede sıkıntının boynundan kaynaklandığını öğrendi. Doktorların kendisine, bunun ileride sıkıntı yaratabileceğini söylediğini belirten Ayhan Işık, "Doktorlar bana fizik tedavinin iyi geleceğine karar verdi. 10 gündür fizik tedavi bölümünde seanslara başladım. Yeni sezona bomba gibi hazır dönüyorum. 26 Ekim'de 'Daha Neler' filminin basın lansmanı için İstanbul'da olacağım" diye konuştu.

Sanatçı, son yıllarda ülkemizde ve sınırlarında yaşanan terör olaylarından dolayı birçok filmin iptal edildiğini hatırlatarak, "Ayrıca, dizi furyasında hep aynı yüzler. Bir diziden çıkıp, diğerine geçiyorlar. Sinemamız kendi içinde kısırdöndü yaşıyor. Dışarıya açılma gibi düşüncemiz yok. Geçen yıla kadar tiyatroyu mutlaka yapıyordum. Bu yıl terör olaylarından dolayı sanat geride kaldı. Dolayısıyla biz tiyatroyu biraz geriye attık. Nisan ve mayıs aylarında 4 filmde, iki de dizide oynamam gerekiyordu. Ama ne yazık ki çok iptal oldu. Şu anda sezon devamı yapan birçok dizi bile normalde eylülde başlardı, ancak ekimde başladı" diye konuştu.

Ayhan Işık konuşmasını şöyle tamamladı:

"Genelde hep ödül alacak filmler ve reyting yapacak insanlar üzerine gidiliyor. Dizilerde hep aynı karakterler ve hep aynı insanlar. Aynı rolü oynuyorlar. Bakıyorsunuz Ahmet oraya gidip Mehmet olmuş. Mehmet oraya gidip Ahmet olmuş. Konular aynı. Türk firmalarının yabancı firmalarla ortak çalışmalar yapması lazım. Çok ünlü bir Amerika firması Çanakkale'ye büyük bir ekiple gelmek üzereyken, son olaylardan dolayı vazgeçmişler. Türk sineması kendini geliştiremiyor."

Öte yandan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve hastane çalışanları Ayhan Işık'ı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Işık İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title