Haberler

Antalya Devlet Hastanesinde İlk

Devlet hastanesinde ilk*- ANTALYA Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk kez iki hasta, laparoskopi yöntemiyle apandisit ameliyat edildi.

Devlet hastanesinde ilk

*- ANTALYA Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk kez iki hasta, laparoskopi yöntemiyle apandisit ameliyat edildi.

Antalya Kamu Hastaneleri'ne bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Özgür Cem Müsri ve ekibi, hastanede bir ilki gerçekleştirdi. Karın ağrısı, bulantı, iştahsızlık şikayetiyle hastaneye başvuran ve apandisit teşhisi konulan Zeynep Dönmez (31) ile İsmail Tekeli (48) ameliyata alındı.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Özgür Cem Müsri ve ekibi tarafından laparoskopi (göbek deliğinden ince bir teleskopun karın içine sokularak karın içi organlarının görüntülenmesi prensibine dayanan ameliyat) yöntemiyle yapılan ameliyatlarla her iki hasta sağlığına kavuştu.

Göbekte açılan tek delikle yapılan ameliyatın, hastanelerinde ilk kez gerçekleştiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Özgür Cem Müsri, her bir operasyonun 25 dakika sürdüğünü kaydetti. Günümüzde daha az hasar veren, en az iz bırakan bir yöntem olduğu için laparoskopi yönteminin cerrahlar tarafından çok tercih edildiğine işaret eden Dr. Müsri, şunları kaydetti:

"Bu ameliyatlarda hastanın göbeğinden eskiden 4-5 santimlik bir kesi yapılırdı ve 3 delik açılırdı. İleri laparoskopi deneyimleriyle birlikte şimdi 1,2- 2 santimlik bir kesi ve tek delikle ameliyatımızı yapabiliyoruz. Hasta daha az ağrı hissediyor, enfeksiyon riski de azalıyor. Hasta bir gün sonra taburcu olduğu için işgücü kaybının da önüne geçilmiş oluyor. Estetik açıdan özellikle genç kadınlar için önem taşıyan bir yöntem diyebiliriz."

Sağlıklarına kavuşan Zeynep Dönmez ve İsmail Tekeli ise korkuyla girdikleri ameliyat sonrasında kaygılarının yersiz olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Tekeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title