Haberler

Antalya Deniz Baykal: Önseçim Kaçınılmaz Gereklilik

Deniz Baykal: Önseçim kaçınılmaz gereklilik CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Önseçimin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu kanısındayım. Ama hakim gözetiminde resmi önseçim yapılmalı" dedi.

Deniz Baykal : Ön seçim kaçınılmaz gereklilik

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Önseçimin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu kanısındayım. Ama hakim gözetiminde resmi ön seçim yapılmalı" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 21 Aralık'ta yapılan seçimde Kaş İlçe Başkanı seçilen Mehmet Zorlu'ya 'hayırlı olsun' ziyareti yaptı. Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan ile İl Başkanı Cavit Arı ve partililerin de eşlik ettiği Deniz Baykal, fırtına ve selden zarar gören üreticilerin sorunlarını dinlediklerini söyledi. Üreticilerin tarım sigortası yaptırmadığını ve tarım sigortası sisteminin aksayan yönleri olduğunu aktaran Deniz Baykal, bu konuda çalışma yapılması gerektiğini anlattı. Yeni seçilen İlçe Başkanı Mehmet Zorlu ve ekibine başarı dileğinde bulunan Deniz Baykal, Kaş'ın her türlü sorununa çözüm üreteceklerini ve önümüzdeki seçimde CHP'yi Antalya'da birinci parti yapmak için çalışacaklarını kaydetti.

'YÖNETİM SEÇİMİ YENİDEN YAPILACAK'

Deniz Baykal ve beraberindeki heyet akşam saatlerinde ise Serik İlçe Başkanı Ali Karacan'a 'hayırlı olsun' ziyareti yaptı. İlçe kongresine 'seçimde usul hatası yapıldığı' yönünde itirazda bulunulduğunu hatırlatan Deniz Baykal, "Serik'te demokratik bir yarış yapıldı. İlçe başkanı seçimi, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla onaylandı ama ilçe yönetimiyle ilgili bir usul hatası nedeniyle yönetim kurulu üye sayısında bir fazlalık bulunduğu için seçimin yenilenmesi kararı alındı. Şimdi il yönetimimiz önümüzdeki günlerde bunu değerlendirecek ve ilçe yönetim kurulu seçimi için bir tarih verilecek. YSK'nın kararı bu, saygı göstereceğiz" dedi.

'GÖZLER CHP'YE ÇEVRİLDİ'

Bu yıl yapılacak genel seçimlerle ilgili partilileri uyaran Deniz Baykal, "Partimizin içine birilerinin el atmamasını, 'şu seçimde böyle, bu seçimde böyle olsun' düzenlemelerinin bu partide organize işlerinin bir daha tezgahlanmamasını sağlamak lazım" diye konuştu. Dünyada son dönemde yaşanan olayların ardından gözlerin CHP'ye çevrildiğine işaret eden Deniz Baykal, akıl mantık sahibi, gerçekçi insanların dönüp bakacağı, kulak vereceği sesin CHP olduğunu aktardı.

'ÖRGÜT NE TAKDİR EDERSE BAŞIMIZLA BERABER'

Ziyarette gazetecilerin ön seçim konusundaki tavrını sorduğu Deniz Baykal, "Önseçimin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu kanısındayım. Ön seçim uygulamamız lazım. Yani hiçbirimiz partinin tabanından daha akıllı değiliz. Ama tüm üyelerin katılımıyla hakim gözetiminde yapılacak gerçek bir ön seçim olmalı. Bazen hakim gözetiminde olmadan parti içi yoklamayı falan ön seçim gibi söylüyorlar. O değil" diye konuştu. Önseçime kendisinin de girip girmeyeceği sorusu üzerine de Baykal, şöyle dedi: "Seçim olduğu zaman başka bir kategori yok. Sistem, seçim bölgesinin tümüne tatbik ediliyor. Yani hakim gözetiminde tüm üyelerin katılımıyla ön seçim kararı alındığı zaman hepimizin onun içinde yer alması gerekir. Yani öbürü kontenjan kullanmaktır ya da merkez yoklaması yapmaktır. Benim önerim önseçim. Önseçim olsun, her üye gitsin oyunu kullansın. Ön seçim yapılsın. Artık örgüt ne takdir ederse başımızla beraber."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Namık Kemal KILINÇ- Ahmet ACAR/SERİK, KAŞ, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title