Haberler

Antalya'dan Itb Berlin'e Çıkarma

Antalya, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Uluslararası Turizm Borsası- Berlin'de (ITB Berlin ) İbradı'dan Kaş'a, Alanya'ya tüm turizm bölgelerinin tanıtımını hedefliyor.

İmzalanan sözleşmeler, iş bağlantıları ve belirlenen fiyatlarla turizm sektörünün borsası niteliğine sahip dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından ITB Berlin Fuarı, 9 Mart Çarşamba günü başlıyor. 13 Mart Pazar günü sona erecek fuara, Burma'dan ABD'ye 86 ülkeden tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere turizm örgütleri, bakanlıklar, yerel yönetimler katılacak. Fuarda Türkiye 3079 metrekarelik stantta, fuarın ilk üç günü turizm profesyonellerine, son iki günü tatilcilere turizm değerlerini, konaklama tesislerini tanıtacak.

26 SALONDA 160 BİN METREKARE

ITB, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Messe fuar alanında gerçekleşiyor. 160 bin metrekarelik alanda 26 farklı salonda düzenlenecek fuarı gezebilmek için ziyaretçiler salonlar arasında ücretsiz dolmuş seferlerini kullanmak zorunda. Fuarı her yıl ortalama 50 ile 70 arasında ülkenin turizm bakanı ziyaret ediyor. İlk 3 günü yalnızca turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olan fuarı, 115 bini turizm profesyoneli olmak üzere yaklaşık 170 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

EN KALABALIK KATILIM TÜRKİYE

Türkiye, 50'nci yılında ITB Berlin Fuarı'nın en iddialı ülkesi olmaya hazırlanıyor. Fuarda otellerden tur şirketlerine, araç kiralama şirketlerinden turizm acentalarına, yerel yönetimlere, valiliklere ve turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına 393 katılımcı yer alacak. Turizm bölgelerinin özel tanıtımına ağır verilecek fuarda, Türkiye en kalabalık katılımı sergileyecek ülke olacak. Fuarda ev sahibi Almanya 256 katılımcıyla yer alırken, Türkiye'nin Akdeniz çanağındaki rakipleri Yunanistan 14, İtalya 33, İspanya 35 katılımcıyla yer alacak.

ANTALYA FUARDA

Rusya'nın ardından en önemli turizm pazarı Almanya'da gerçekleşecek fuarda Antalya, Alanya'dan Kaş'a, hatta Toros dağları eteklerindeki İbradı'ya kadar tüm turizm bölgelerini Avrupa pazarına taşıyacak. Bunun için oteller, seyahat acentaları, tur operatörlerinin yanı sıra, sektörün sivil toplum örgütleri de Berlin fuarına katılacak. Fuarda Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Tanıtım Vakfı, Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB), Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB), Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB), Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Patara Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği yer alacak. Ayrıca Muratpaşa Belediyesi, EXPO 2016 Antalya da ITB Berlin Fuarı'nda olacak. Muratpaşa Belediyesi 'Kaleiçi Oldtown' konseptiyle katılacak. 45 metrekarelik stant alanında kardeş belediye İbradı'ya yer ayıracak Muratpaşa Belediyesi, fuarda Avrupalı turistleri, belediyenin 5-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Kaleiçi Oldtown Festivali'ne davet edecek.

Kent sadece turizm sektörüyle değil, protokolun en üst düzey isimleriyle ITB Berlin Fuarı'nda olacak. Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de yer aldığı kalabalık heyet, 9 Mart günü fuar için Berlin'de olacak. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Alanya İbradı Berlin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title