Haberler

Antalya'dan Hong Kong'a Meyve ve Sebze İhracatı Talebi

Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde Hong Kong’a giden Batı Akdenizli yaş sebze meyve ihracatçıları, bölgenin önemli gıda tedarikçileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde Hong Kong'a giden Batı Akdenizli yaş sebze meyve ihracatçıları, bölgenin önemli gıda tedarikçileriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Hong Konglu gıda tedarikçileri Batı Akdenizli ihracatçılardan siyah incir, kayısı, kiraz, limon, portakal, greyfurt, üzüm, domates ve nar talep etti.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), alternatif pazarlar oluşturmak, mevcut pazarlarda etkinliği artırmak ve bölge ihracatını artırmak için yurt dışı pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede BAİB heyeti, Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2009 yılından bu yana Türkiye ihracatının hızla artığı ve dış ticaret fazlası verdiği Hong Kong'a gitti. Yaş meyve sebze ihracatçılarından oluşan heyet, Hong Kong'da 7-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Asia Fruit Logistica Fuarı'na da katıldı, süpermarket zincirlerinin satın alma yetkilileri ve halde ki firmaların yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

BAİB, Uzakdoğu'nun en önemli fuarları arasında yer alan Asia Fruit Logistica'da bulunan Türkiye pavilyonuna stant açarak, bölgenin ihraç ürünlerini tanıttı. Batı Akdenizli ihracatçılar, fuar alanında yer alan stantta Global Andes Company gibi bölgenin önemli tedarikçisi başta olmak üzere diğer firma temsilcileriyle görüştüler. Ziyaret edilip, görüşme yapılan firmaların arasında Yau Ma Tei Wholesale Fruit Market, City's Supermarket, DCH Food Mart ve Western Wholesale Food Market yer aldı. City's Supermarket'in ihracatçılardan siyah incir almak istediğini bildirmesi ziyaretin verimli geçtiğinin göstergesi oldu. Diğer firmalar ise ihracatçılardan limon, portakal, greyfurt, üzüm, kayısı, kiraz, nar, domates talep etti.

BAİB, Hong Kong'da Genel Sekreter Fisun Evrensevdi Pektaş tarafından temsil edilirken, Hong Kong Konsolos Muavini Tahsin Güven, Hong Kong Ticaret Ateşesi Ayşe Gül Barkçin, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak ve Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Üyeleri standı ziyaret etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hong Kong Türkiye Akdeniz Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title