Haberler

Antalya'dan CHP'nin 29 İtiraz Başvurusu Reddedildi

Antalya’da CHP’nin 19 ilçedeki oyların yeniden sayımı için İl Seçim Kurulu’na yaptığı 29 itiraz reddedildi.

Antalya'da CHP'nin 19 ilçedeki oyların yeniden sayımı için İl Seçim Kurulu'na yaptığı 29 itiraz reddedildi.

Toplam 29 itiraz dilekçesi, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fariz Özsoy, üyeler Hakim Mustafa Köse ve Hakim Muhammet Sami Yalçın tarafından değerlendirildi. Antalya İl Seçim Müdürü Sabri Şahin yaptığı açıklamada, "CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Kök ve diğer arkadaşları tarafından yapılan yaklaşık 29 civarı itirazın incelemesi, değerlendirmesi sona erdi. İl Seçim Kurulu çalışmalarını tamamladı. Sonuç olarak kararda da ayrıntısı ile belirttiğimiz üzere, yapılan tüm itirazların reddine karar verilmiştir" dedi.

Şahin'in açıklaması adliye koridorlarında bekleyen AK Partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

"BEKLEDİĞİMİZ SONUÇ OLDU"

Sabah erken saatlerden kararın açıklanmasına kadar partilileri yalnız bırakmayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, "Beklediğimiz sonuç oldu. Zaten biz baştan beri ifade etmiştik. Yapılan itirazların belgeli olması gerekiyor ancak CHP tarafından yapılan itirazların hiçbiri hukuki delillere dayanmıyor. Bunu daha önce ifade etmiştik. Bundan dolayıdır ki zaten, bütün ilçe seçim kurulları CHP tarafından yapılan itirazları reddetmişti. Daha sonra CHP'liler İl Seçim Kurulu'na başvurdu. İki gündür süren çalışmalar neticesinde İl Seçim Kurulu da, yapılan itirazların gerekçesini daha sonra açıklamak üzere yapılan itirazların reddine karar vermiştir. 29 kadar itiraz olmuştu. Bu itirazların tamamı reddedilmiş durumda. Şu an itibari ile mazbatanın alınması noktasında bir engel kalmamış gibi görünüyor. Seçim Kurulu ile görüşeceğiz. Ulaşmamış bir itirazın olup olmadığını soracağız. Daha sonra da en kısa sürede mazbatası alınarak Menderes Türel'e tevdi edilecektir. Yüksek Seçim Kurulu'na başvurabilirler ama bu itiraz olağanüstü bir itirazdır ve mazbatayı olmaya engel değildir. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Öte yandan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'e mazbatasının 7 Nisan'da verileceği belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Akaydın Mustafa Köse Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title