Haberler

Antalya'dan Beyrut'a Ticaret Köprüsü

Antalya Ticaret Borsası (ATB), kentin ticaret hacmini artırmak için Lübnan'ın Başkenti Beyrut'a bilgilendirme ve tetkik gezisi gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret Borsası yönetimi, meclis üyelerinden oluşan heyet, tarımsal ticaretin geliştirilmesi amacıyla Beyrut'a bilgilendirme ve tetkik gezisi gerçekleştirdi. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, BATEM Müdürü Abdullah Ünlü'nün katıldığı iş gezisinde ATB Heyeti, ilk olarak Beyrut Hali'ne ziyarette bulundu. Beyrut Hal'inde incelemelerde bulunan ATB heyeti, özellikle yaş meyve sebze alanında iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için Hal'deki tüccarlarla görüşmeler gerçekleştirdi.

ATB Başkanı Ali Çandır başkanlığındaki heyet, Lübnan Tarım Gıda Ticaret Derneği Başkanı Arslan Sinno'yu ziyaret etti. Beyrut Ticari Ateşesi Elie Reaidy'in de bulunduğu ziyarette, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu. Heyetler arası ikili görüşmelerin gerçekleştiği ziyarette tıbbi aromatik bitkiler, hububat, yaş meyve ve sebze, canlı hayvan ticareti gündeme geldi.

"Amaç ticareti geliştirmek"

ATB Başkanı Çandır, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için çalıştıklarını söylerken, Antalya'nın tarım ürünlerinin Lübnan halkının damak tadına sunmak istediklerini bildirdi. Çandır, "Üyelerimizin ticaret hacmini geliştirecek çalışmalar yürütüyoruz. Beyrut'ta gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler de bunun altyapısını oluşturacak" dedi. Lübnan Tarım Gıda Ticaret Derneği Başkanı Arslan Sinno, Mersin ve Adana ile yoğun ticari ilişkileri bulunduğunu Antalya ile de ticari ilişkilerin geliştirilmesini arzu ettiklerini bildirdi.

YÖREX'e davet

Ali Çandır ziyarette, 13-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nda Lübnan'ın yöresel ürünlerini de görmek istediklerini söylerken, YÖREX'e davette bulundu. Çandır, YÖREX'te Lübnan'a 100 metrekare yer tahsisinde bulunabileceklerini söyledi.

ATB Başkanı Çandır, ziyaretlerde Zeytinpark ürünlerinden oluşan paket hediye ederken, Antalya kent merkezinin en büyük yeşil alanı Zeytinpark'la ilgili bilgiler verdi.

Beyrut'ta teknik incelemelerde bulunan ATB heyeti, ticari ve kültürel merkezlere de ziyaretler gerçekleştirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Çandır Antalya Lübnan Beyrut Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title