Haberler

Antalya'daki "Yasadış Dinleme" Davası

Antalya'da, aralarında siyasetçi, polis ve kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 12 sanıktan 2'si hakkında tahliye kararı verildi.

Antalya'da, aralarında siyasetçi, polis ve kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 12 sanıktan 2'si hakkında tahliye kararı verildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Gökhan Tayuk, Erol Çomak, Sunal Sevindik, tutuksuz sanıklar Mehmet Erdil, Süleyman Şark, Rüştü Çetinkaya, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanıklardan Gökhan Tayuk, istihbaratın zor bir görev olduğunu ve kendilerinin sadece verilen görevleri yerine getirdiklerini savundu. Tayuk, sahte belge düzenleyerek, yasa dışı dinleme yapmadıklarını hakimlerden alınan izinler ile yasal olarak dinlemeler gerçekleştirdiklerini iddia etti.

Dinlemelerin gerçekleştirildiği tarihte ilin büyüklüğü nedeniyle iki şube müdürlüğü görevi yaptığını anlatan Tayuk, "Dinlenecek numaralar hakimlerin izni ile dinlenir. Hiçbir personel, bir muhbirin ihbar ve bilgisini dikkate almama gibi bir riski almaz. Örnek verecek olursak Hrant Dink suikastı bunlardan biri. Bize gelen istihbarat bilgilerini değerlendirmek zorundayız" diye konuştu.

Duruşmada müşteki olarak dinlenen MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, 2010 yılında dinlendiğini gazetelerde çıkan haberlerden öğrendiğini söyledi. Kaya, 183 gün boyunca dinleme yapıldığının tespit edildiğini belirterek, "Dinlemeyi yapanlardan şikayetçiyim ama davaya katılmak istemiyorum" dedi.

"Kamyon şoförü olarak dinlendim"

Eski Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, dinlemenin yapıldığı dönemde belediye başkanı olmadığına dikkati çekti. Dinlendiğini karakola ifade vermek için çağrıldığında öğrendiğini anlatan Öner, "Beni kamyon şoförü olarak dinlemişler. 4 kişilik bir organize suç örgütü kurmuşum gibi beni dinlemişler. Dinlemeyi yapanlardan şikayetçiyim ama davaya katılmak istemiyorum" diye konuştu.

Dinlenenlerden polis memuru Sinan Demir, 2009'da dinlendiğinde Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptığını söyledi.

Kendisine ait telefon numarasını uzun süredir kullandığına işaret eden Demir, "Dinlendiğimi müfettişlerin çağırması üzerine öğrendim. Eğer dinleme kararını veren hakimler yeteri özeni gösterseydi benim emniyet mensubu olduğumu bilirlerdi. Hakimler yeteri kadar özen göstermemişlerdir. Onun için ben hakimlerin de davaya katılmasını istiyorum. Dinlemeyi yapanlardan şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum" dedi.

Tutuklu bir sanık kaldı

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Antalya eski İstihbarat Şube Müdürü Sunal Sevindik ve eski istihbaratçı Erol Çomak'ın delilleri karartma ve kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle tahliyesine, Gökhan Tayuk'un ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma, diğer müştekilerin dinlenmesi için ertelendi.

AK Parti Antalya Milletvekil Mustafa Köse, eski CHP Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eski İl Milli Eğitim Müdür Osman Nuri Gülay, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya ve emniyet müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu birçok kişiyi 2009-2013 yıllara arasında yasa dışı dinledikleri iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Erdil'in de aralarında bulunduğu 12 sanık hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

adnan kaya çetinkaya Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title