Haberler

Antalya'daki Terör Örgütü Operasyonu

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Türkiye'nin huzura, istikrara, barışa ve özgürlüğe ihtiyacının bulunduğunu belirterek, "Son dönemde hangi nedenle ya da hangi yolla olursa olsun, hayatını kaybeden tüm canlarımıza ister asker, ister polis isterse gençlerimiz olsun rahmet diliyorum" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Türkiye'nin huzura, istikrara, barışa ve özgürlüğe ihtiyacının bulunduğunu belirterek, "Son dönemde hangi nedenle ya da hangi yolla olursa olsun, hayatını kaybeden tüm canlarımıza ister asker, ister polis isterse gençlerimiz olsun rahmet diliyorum" dedi.

Oluç, terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilere destek vermek üzere Antalya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini söyledi.

Gözaltında alınanlar arasında seçim döneminde HDP için çalışmış çok sayıda kişi bulunduğunu ifade eden Oluç, gözaltıların yapıldığı 32 ilin, HDP'nin milletvekili çıkardığı ya da milletvekili çıkarmaya çok yaklaştığı iller olduğunu savundu.

Operasyonların HDP'nin seçim örgütlenmesine yönelik olduğunu öne süren Oluç, "(Terörizme karşı mücadele ediyoruz) denilen operasyonlar siyasidir. Operasyonların bir an önce durdurulmasını ve gözaltına alınanların, tutuklananların serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Çözüm Süreci ile Türkiye'nin "barışın eşiğine geldiğini" ifade eden Oluç, şöyle konuştu:

"Süreç ne yazık ki kesintiye uğradı. Kesintiye uğramasının temel nedeni iktidar mensuplarının kendi açıklamalarında görülmektedir. Seçimin ardından bu durumu yaşıyoruz. Bu kabul edilebilir değil. Demokratik olan bütün ülkelerde seçim tablosu bütün partiler tarafından kabul edilmeli ancak bu tablo kabul edilmiyor Türkiye'de. Ortaya çıkarılan duruma karşı HDP'yi itibarsızlaştırma, etkisizleştirme oyunu ortaya konuluyor. Siyasi iktidar HDP'yi itibarsızlaştırarak apar topar yapılacak bir seçimle HDP'yi barajın altına itip, 80 vekili kendilerine kazandırarak Türkiye'nin yeni dönemini şekillendirmek istiyorlar. Bu kabul edilebilir bir anlayış değildir."

"Çözümün yeri TBMM"

Partilerinin kurulduğu günden bu yana barışın, eşitliğin sağlanması için mücadele ettiğini dile getiren Oluç, "Kaybettiğimiz her can Türkiye'nin insanıdır. Hiçbiri bizim düşmanımız değildir" dedi.

HDP'li milletvekillerinin her türlü bedel ödemeye hazır olduğu söyleyen Oluç, şöyle konuştu:

"Türkiye artık huzura, barışa ve kardeşliğe susamıştır. Hiçbir kardeşimiz çatışmacı ortamı yaşamayı istememektedir. Gelin hep birlikte bir adım yaklaştığımız çözümü, barışı gerçekleştirelim. Bunun yeri TBMM'dir. Atılması gereken adımlar ortadadır. Bunun yolu demokrasidir. Türkiye'nin huzura, istikrara, barışa ve özgürlüğe ihtiyacı vardır. Son dönemde hangi nedenle ya da hangi yolla olursa olsun, hayatını kaybeden tüm canlarımıza ister asker, ister polis isterse gençlerimiz olsun rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu ölümlere son vermenin yolu demokratik siyaseti ve anlayışı geliştirmektir. Bunun için mücadele ediyor ve bedel ödüyoruz. Tek bir insanımızın daha ölmemesi gerekiyor."

Kaynak: AA / Politika

Saruhan Oluç Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title