Haberler

Antalya'daki Sağanak ve Fırtına

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Demre ilçesinde meydana gelen hortum ve sağanaktan zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, hasar oluşan seralarda incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Demre ilçesinde meydana gelen hortum ve sağanaktan zarar gören çiftçileri ziyaret ederek, hasar oluşan seralarda incelemelerde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Demre ilçesine gelen Çavuşoğlu, kalp krizi sonucu vefat eden Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Avcı'nın ablası Emine Özen'in cenaze namazına katıldı.

Ardından, Büyükkum Mahallesi'nde hortumdan etkilenen afetzedeleri ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, seralarda incelemelerde bulundu.

Çiftçilerle konuşarak, yaralarının sarılacağını ifade eden Çavuşoğlu, Alakent Mahallesi Ortasalım Sokak ve Sarısu mevkilerinde de inceleme yaptı.

Meydana gelen zararla ilgili yetkililerden bilgi alarak, vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Çavuşoğlu, "Ne gerekiyorsa yapılacak merak etmeyin, devletimiz yanınızda" dedi.

Burada çocuklarla da yakından ilgilenen Çavuşoğlu, 4 yaşındaki Irmak Yağmur ile bir süre konuştu. Küçük Irmak, Bakan Çavuşoğlu'na telefonundaki oyunu gösterdi.

Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hortumun özellikle sebze ekili seralarda hasara neden olduğunu belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in dün bölgeye gelerek, inceleme yaptığını anımsattı.

Çavuşoğlu, "Biz de bugün geldik. Kaymakamımız, büyükşehir belediye başkanımız, diğer uzmanlarımız sürekli arazideler. Tespitler yapılıyor, vatandaşımızın hasarını gidereceğiz, devletimiz bunun için vardır, milletimiz için vardır. Her türlü katkıyı sağlayacağız. Çünkü henüz yeni hasat zamanı başladı, domateslerde özellikle. Hepsi yerle bir olmuş, vatandaşlarımızın bu zararının telafi edilmesi gerekiyor, biz de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Daha önce de bölgede hortum, dolu ve sel felaketlerinin etkili olduğunu belirten Çavuşoğlu, o zaman da vatandaşların yanında durduklarını, hasarlarını telafi ettiklerini, maddi katkılar sağladıklarını bildirdi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu afetten sonra da vatandaşlarımızın zararlarını gidermek için her türlü katkıyı yapacağız, şu anda tespitler yapılıyor, onlar bitsin sonra gereken yapılır" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Menderes Türel Antalya Demre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title