Haberler

Antalya'daki Orman Yangını

Adrasan Mahallesi'nde 120 hektar alanın zarar gördüğü yangında otelleri yanan işletmeciler, yaralarını sarmaya çalışıyor Hasar tespit çalışmalarının ardından temizlik çalışmalarına başlayan işletmecilerden Hatice Yorgancı: "Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist aradı ve (bu yıl tatilimizi Adrasan'da yapacağız) diyerek bize destek oldular.

Türkiye'nin en önemli doğal güzelliklerinden olan Adrasan Mahallesi, yangın felaketinin ardından eski günlerine dönmeye başladı.

Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi, 3 gün önce çıkan ve 120 hektar kızılçam ormanı ile bazı otel ve pansiyonların yanmasıyla sonuçlanan yangının ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgede hasar tespit çalışmalarının ardından Kumluca Belediyesi ekipleri ile yangında işletmeleri zarar gören otel ve restoran sahipleri ise temizlik çalışmaları yapıyor.

Yangında kendisinin de konakladığı oteli ve restoranı yanan Hatice Yorgancı, alevlerin hızlı bir şekilde işletmesine ulaştığını ve müşterilerin canlarını zor kurtardığını söyledi. Müşterileri otelden çıkarttıktan sonra alevlerin otele ulaşması nedeniyle değerli eşyalarını bile kurtaramadıklarını anlatan Yorgancı, 3 gündür otellerinin bahçesinde şans eseri yanmayan çardakta kaldıklarını ifade etti. Otel içerisinde konakladıkları evin de tamamen yandığını ifade eden Yorgancı, "Para kasamız bile yandı. İçerisinde az miktarda ziynet eşyası ile evraklarımız bulunuyordu. Müşterileri çıkartma telaşında tavuklarımızın bulunduğu kümeslerin kapısını açamadık. Tavuklarımız canlı canlı yandı" dedi.

Yetkililerden yardım beklediklerini anlatan Yorgancı, "Biz sadaka istemiyoruz. Geri ödemeli yardım istiyorum. İş yerimi yeniden ayağa kaldırmak istiyorum. Çünkü insanlar Adrasan'a sahip çıkıyor. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist aradı ve (bu yıl tatilimizi Adrasan'da yapacağız) diyerek bize destek oldular. Aynı hassasiyeti yetkililerden de bekliyoruz" diye konuştu.

Yangında oteli yanan işletmecilerden Kuvay Şanlı ise yangında itfaiyecilerin canla başla çalıştığını ancak koordinasyon sıkıntısı olduğunu söyledi. Yangında yaklaşık 1 milyon liralık zararlarının oluştuğunu dile getiren Şanlı, maddi kayıptan çok otelin içerisindeki ve çevresindeki 30-40 yıllık ağaçların yandığına üzüldüğünü ifade etti. Şanlı, otel içerisi ve çevresinde yangından hafif şekilde etkilenen ağaçları her gün sulayarak yeniden canlı kalmaları için çaba gösterdiklerini belirtti.

Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğine işaret eden Şanlı, şöyle konuştu:

"Bölgede kıyı kenar çizgisi uygulamasının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. 1990 yılında 3 üniversitenin raporuyla hakkaniyetli bir uygulama yapıldı. Ancak 2 yıl sonra bu uygulama düzenlendi ve kıyı kenar çizgisi yaklaşık 60 metre daha içeriye alındı. Bizim işletmelerimiz ilk yapılan kıyı kenar çizgisi uygulamasına göre yapılmıştı. Yeni uygulama nedeniyle orman yangınlarına müdahale güçleşiyor. Aşırı koruma bazen olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Ormanlarda küçük de olsa yollar yok. Kıyı kenar çizgisinin yeniden hakkaniyetli bir şekilde yapılmasını istiyoruz."

Yangının ardından bölgeye tatile gelen turistlerden Mustafa Serbest de Adrasan'a destek olmak amacıyla bölgede tatil yapmayı tercih ettiğini söyledi. Bölgeye geldiğinde yanan ormanları görünce içinin burkulduğunu anlatan Serbest, "Manzara çok üzücü ama burayı devlet, işletmeciler ve biz turistler olarak yeniden ayağa kaldırabiliriz. Umarım Adrasan eski güzel günlerine yeniden kavuşur" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Kumluca Belediyesi Türkiye Antalya Adrasan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title