Haberler

Antalya'daki Orman Yangını

Kumluca Kaymakamı Baştürk: "Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor, zarar gören işletmelerimizle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatıldı"

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyerek bazı otel ve pansiyonlar ile işletmelere de zarar veren yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürerken, hasar tespit çalışmalarına da başlandı.

AA muhabirinin, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangını, ekiplerin etkili müdahalesi sonucu sabaha karşı kontrol altına alındı.

Sabah erken saatlerden itibaren havalanan 5 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağının da soğutma çalışmalarına destek verdiği yangın bölgesinde, zarar gören işletmelerde de hasar tespit çalışmalarına başlanıldı.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve yangından etkilenen işletmelerle ilgili de hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Yangında şu ana kadar 9 işletmenin etkilendiğini ifade eden Baştürk, "Yangında ormandan aldığımız bilgilere göre yaklaşık 120 hektar alanda zarar oluşmuş. Tabi yangın sırasında pansiyon, motel, restoran ve günübirlik işletmelerden oluşan 9 tesisimiz zarar gördü. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor, zarar gören işletmelerimizle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatıldı" dedi.

Yangın bölgesinde yangından etkilenen vatandaşlarla da görüşen ve geçmiş olsun dileğinde bulunan Baştürk, olayın adli boyutunu da ortaya koymak amacıyla jandarma tarafından incelemelerin yapıldığını belirtti.

Yangından etkilenen ve duygularına hakim olamayan bazı vatandaşları da teselli eden Kaymakam Baştürk, yangın bölgesinde devlet olarak yapılması gereken ne varsa yapılacağını vurguladı.

Yangın bölgesinde halen Akdeniz Elektrik AŞ ve Telekom ekipleri zarar gören hatları onarma çalışması yürütürlerken, Orman İşletme Müdürlüklerine ait ekipler de, 250 yangın söndürme işçisi ve belediyeye ait itfaiyelerin desteğiyle soğutma çalışmalarını sürdürüyorlar. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Adrasan Kumluca Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title