Haberler

Antalya'daki Kuvvetli Yağış

Muratpaşa Belediyesi ekipleri, su baskınlarında evleri zarar gören vatandaşlar ve su boşaltma çalışmalarında görev alan personele sıcak çorba dağıttı.

Antalya'da kuvvetli yağışın etkili olduğu Muratpaşa ilçesinde vatandaşlara Adalya Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla sıcak çorba dağıtıldı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adalya Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı aşevinde su basan bölgelerde yaşayan vatandaşlar ve su boşaltma çalışmalarında görev alan personele dağıtılmak üzere çorba hazırlandı.

Çorba, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şimşek ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen başkanlığındaki ekip tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Kuvvetli yağışın etkili olduğu ilçelerden Muratpaşa'da belediyenin ilgili birimleri, su baskınlarının yoğun olarak yaşandığı Meydankavağı, Varlık, Yıldız, Şirinyalı, Gebizli, Cumhuriyet, Kızıltoprak, Çağlayan, Konuksever, Muratpaşa, Tahılpazarı, Dutlubahçe, Güzeloba, Yenigün, Fener, Doğuyaka ve Etiler mahallelerinde çalışmalara başladı.

Döşeme ilçesi de etkilendi

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de yağmurdan etkilenen mahalleleri gezip, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

Genç, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün uyarısını dikkate alarak, ekiplerin hazır bekletildiğini bildirdi.

Yağmurdan en fazla Çığlık, Nebiler ve Yağca mahallelerinin etkilendiğini bildiren Genç, bu mahallelerdeki bazı ev, iş yeri ve ahırların sular altında kaldığını ifade etti.

Yeni yapılmasına karşın hizmet binasının meclis salonu dahil bazı katlarını su bastığına işaret eden Genç, "İlçemizde uzun zamandır böylesine şiddetli yağmur görülmemişti. Meteorolojinin uyarısını dikkate alıp hazırlıklarımızı önceden yaptığımız için çok büyük sıkıntılar yaşamadık ancak yine de sel sularının verdiği tahribat küçümsenmeyecek düzeyde" ifadesini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Turgay Genç Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title