Haberler

Antalya'daki Fırtına ve Sağanak

Antalya'da dün etkili olan sağanak ve kuvvetli fırtınadan zarar gören tarım alanları ile ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Antalya'da dün etkili olan sağanak ve kuvvetli fırtınadan zarar gören tarım alanları ile ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, hızı saatte 80 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle tüm birimlerin olumsuzluklara müdahale etmek için görev başında olduğu belirtildi.

Cadde ve meydanları, fırtınanın oluşturduğu kirlilikten temizlemek için ekiplerin çaba gösterdiği ifade edilen açıklamada, yağmur suyu drenaj ızgaralarının da sürekli temizlenerek tıkanmaların önüne geçildiği vurgulandı.

Fırtına nedeniyle devrilen levha, ağaç ve kırılan dalların çevreye zarar vermemesi için ekipler tarafından kaldırıldığı belirtilen açıklamada, ekiplerin su baskını, çatı uçması, ağaç yıkılması gibi 224 olaya müdahalede bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, fırtına nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara da gıda yardımı yapıldığı vurgulandı.

Sokakta kalan 50 kişinin Atatürk Spor Salonu'nda konaklamasının sağlandığı belirtilen açıklamada, evsiz vatandaşların yemek, sıcak su, giyim gibi ihtiyaçlarının karşılandığı ifade edildi.

Fırtına nedeniyle oluşan hortumun zarar verdiği Aksu'da da belediye ekipleri, temizlik çalışması yapıyor

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, hortumda sera, ev ve bahçeleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Şahin, vatandaşların yaralarını sarmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

İlçede incelemelerde bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de ilgili bütün kurumların ilçede çalışmalar yaptığını ifade etti.

İlk etapta çatısı uçan evlere yardımda bulunacaklarını bildiren Samani, sera ve yollardaki hasarları tespit ettikten sonra vatandaşların yaralarını saracaklarını belirtti.

- Döşemealtı'nda yağmur etkili oldu.

Döşemealtı ilçesinde etkili olan sağanak, derelerin taşmasına ve tarım alanlarının sular altında kalmasına neden oldu. Belediye ekipleri, iş makineleriyle su baskınlarının görüldüğü yerlerde çalışma yaptı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, şiddetli yağışın etkili olduğu ilçede can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin görev başında olduğunu anlatan Genç, ilçede Devlet Su İşleri ile Antalya Su ve Atıksu İdaresinin dere yataklarının yenilenmesinden kamulaştırılma ve yağmur suyu drenaj hattının kurulmasına kadar bir çok konuda işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

-Hortumun bin dönüm alana zarar verdiği tahmin ediliyor

Demre Kaymakamı Murat Uz da, ilçede meydana gelen hortum nedeniyle hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyledi.

Gün sonunda tespitlerin tamamlanacağını ifade eden Uz, 4 mahallede etkili olan afetin zararlarının tespiti için 10 ekibin birden çalıştığını bildirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ile zarar gören bölgeleri tek tek gezdiklerini anlatan Uz, "Gerçekten zarar çok büyük, vatandaşlarımızın ciddi manada bir kaybı var. Tahminimiz bin dönümlük alanın zarar gördüğü yönünde. Hortumun geçtiği yerlerin büyük bir kısmı kullanılamaz halde. Vatandaşlarımız inşallah bizim de desteğimizle seralarını yeniden kuracaklar" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Halil Şahin Döşemealtı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title