Haberler

Antalya'daki Deniz Paraşütü Kazası

Manavgat ilçesinde dün meydana gelen 2 ayrı deniz paraşütü kazasında yaralanan 4 Alman turistten biri hayatını kaybetti.

Manavgat'ta dün iki ayrı deniz paraşütü kazasında yaralanan 4 Alman turistten biri olan 82 yaşındaki Josef Kühn, tedavi gördüğü Side Bilgi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Deniz paraşüt kazasıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, dün yaşanan elim kazada 4 Alman turistin yaralandığını ve sabaha karşı bir turistin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kazanın meydana geldiği bölgenin Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğunu hatırlatan Bulgurlu, "Kazaların olduğu iki ayrı firmanın ruhsatlarının olmadığı tespit edilmiştir. Durum Cumhuriyet Savcılığına intikal etmiştir. Savcılığın talimatı üzerine Jandarma gereken her tür tedbiri işlemleri yapacaktır. Buna uymayanlar varsa idari olarak tespiti yapılıp yasal işlemler yapılacaktır." diye konuştu.

-Olayın geçmişi

Dün, Gündoğdu Mahallesi Aktaş mevkisinde Alman uyruklu turistler Roman Matz (27) ve Antje Cohn (30) ile Wolfgang Hofele (74) ve Josef Kühn'in (82) bulundukları 2 ayrı deniz paraşütünün deniz motoruna bağlı halatları, rüzgarın etkisiyle kopmuş, paraşütlerinin kontrolünü kaybeden Matz ve Cohn, Aktaş balıkçı barınağı yakınında kayalıklara, Hofele ve Kühn ise deniz kıyısında araziye düşmüştü. Yaralanan Alman turistler, Side Anadolu Hastanesi ve Bilgi Hastanesine kaldırılmıştı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Osman Bulgurlu Manavgat Antalya Side Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title