Haberler

Antalya'daki Daeş Davası

Terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan Dağıstanlı iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan Dağıstanlı iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Kamaludin Babaev ile sanıkların avukatları katıldı.

Duruşmada mahkeme heyeti başkanı, tutuksuz sanık Aydar Süleymanov'un Antalya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünce hazır edilmesi yönünde gönderilen yazıya cevap gelmediğini anlattı.

Bunun üzerine söz alan sanık Süleymanov'un avukatı Nurali Çitil, müvekkilinden 18 Mart tarihinden bu yana haber alamadıklarını belirterek, göç idaresi kontrolünde bilinmeyen bir yere götürüldüğünü, bu nedenle savunma haklarının kısıtlandığını savundu.

Sanık Babaev de savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini anlatarak, Dağıstan kökenli olduğunu ve Rusya'daki direniş nedeniyle direnişçilerin ailelerine yardımlarda bulunduğunu kaydetti.

Terör örgütü DAEŞ'le ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını öne süren Babaev, mahkeme başkanının, telefonunda bulunan silahlı ve kamuflajlı görüntülerini sorması üzerine de, söz konusu görüntülerin Dağıstan'daki avcılık günlerine ait olduğunu savundu.

"Burada olmam Rusya'nın işi"

Sanık Babaev, kendisinin DAEŞ üyesi olarak lanse edilmesinin Rusya'nın işi olduğunu iddia ederek, "Benim bu suçun içerisinde kendimi bulmam Rusya'nın işleridir. Çünkü Rusya'dan kaçan her Müslüman'ı DAEŞ, İŞİD üyesi diye lanse ettiriyorlar. Amaçları burada yargılanıp iade edilmemizi sağlamaktır, sonuç olarak İŞİD üyesi değilim" dedi.

Sanık avukatı Nurali Çitil de müvekkilinin 11 Ocak'ta gözaltına alınmasına rağmen Rus basınının 12 Ocak'ta Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayı, müvekkillerinin yaptığı yönünde haberlere yer verdiklerini anlattı.

Sanıkların Antalya'da gözaltına alındıkları gün olay yerine hemen Rus basın mensuplarının geldiğini dile getiren Çitil, şunları kaydetti:

"Rus kanalları bu konu ile ilgili ailelerden röportaj almak istemiştir. Bu, kesinlikle Rus istihbaratının tertiplediği bir operasyondur. Sanık Rusya'dan ülkemize sığınmıştır. Rusya'da Müslümanlara sürekli baskı yapılmaktadır. Rus devleti zaten Müslümanların DAEŞ terör örgütüne katılmaları yönünde baskı yapmaktadır."

Duruşma sırasında mahkeme kalemince kurulan irtibat sonucunda sanık Aydar Süleymanov'un Tekirdağ Göç İdaresinde bulunduğu öğrenildi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardındın tutuklu sanık Kamaludin Babaev'in, hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve diğer adli kontrol tedbirleri uygulanarak tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Olay

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddia edilen Kamaludin Babaev, Aydar Süleymanov ile Ruslan K. gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edien zanlılardan Babaev tutuklanırken diğer iki şüpheli ise serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında şüpheliler Kamaludin Babaev ile Aydar Süleymanov, hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Valiliği Dağıstan Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title