Haberler

Antalya'da Zafer Bayramı Coşkusu Yaşandı

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Muratpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde 70'i aşkın sivil toplum örgütünün oluşturduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu'nun desteğiyle düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Muratpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde 70'i aşkın sivil toplum örgütünün oluşturduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu'nun desteğiyle düzenlenen etkinlikle kutlandı. Türk Halk Müziği sanatçısı İlke Tükdoğan sahneye Che Guevara baskılı tişörtle çıktı, Che Guevera Marşı'nı söyledi.

Antalya'da binlerce kişinin Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle doldurduğu Cumhuriyet Meydanı'nda, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Meydanın çevresi erken saatlerden itibaren polis barikatlarıyla çevrilirken, alana girenler kontrol noktalarından geçerken tek tek arandı. Törende ilk olarak Türk Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan sahneye çıktı. Che Guevara fotoğrafı baskılı tişörtle sahneye çıkan Türkdoğan, 'Che Guevara Marşı'nı seslendirdi. Ardından törene katılan CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal ve Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İbrahim Daş ile platformda yer alan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri halkı selamladı.

FUNDA ARAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş'ın konuşmalarının ardından Funda Arar sahneye çıktı. Funda Arar, sevilen şarkılarıyla meydandaki binlerce Antalyalıyı coşturdu. Çanakkale Marşı'nı da söyleyen Funda Arar, gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Funda Arar'ın konseri Onuncu Yıl Marşı ile sona erdi.

'HİÇBİR MİLLİ BAYRAMIMIZI UNUTTURMAYIZ'

94 yıl önce bir ulusun etle tırnak olarak, can olarak toprakla bütünleştiğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, büyük zaferin 94'üncü yıldönümünde Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyledi. Başkan Uysal, Antalya'da her 19 Mayıs'ta, 29 Ekim'de olduğu gibi Zafer Bayramı'nı kitlesel bir şekilde omuz omuza, can cana kutladıklarını kaydetti. Başkan Uysal, 'Hiçbir milli bayramımızı, özel günümüzü unutmayız, unutturmayız. Hiç kimse boşuna heveslenmesin. Kavgalar, terör, kötü niyetli girişimler hepsini bu ruhla yeneceğiz. Onun için buradayız. Bunu anlamayanlar anlasınlarö dedi.

'KALIN KAFALARINA SOKMALARI LAZIM'

Türkiye'nin son süreçte yaşadığı tatsız olayların birkaç noktayı da artık bir takım kimselere öğretmiş olması gerektiğini belirten Uysal, 'Şunu öğretti yaşam; eğer öğrenecek kabiliyet varsa, devlet liyakata göre yapılandıracak. Ahmet'in, Mehmet'in adamlarıyla doldurmayacaksınız. 'Şu cemaat, şu dernek, bu parti' demeyeceksiniz. Eğer devleti onun bunun adamıyla yapılandırırsanız her zaman başımıza sıkıntı gelecektir. Bunu öğrenmiş olmamız lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tekke ve zaviyeleri neden kapattığı öğrenmiş olmamız lazım. Eğer birileri her 50 kilometrede kendisine göre inanç tarifi yapmaya kalkarsa başımıza neler gelebileceğini öğrenmiş olmamız lazım. Atatürk'ün Diyanet İşleri Bakanlığı'nı kurmasıyla nasıl bir birliği yakaladığımızı Elmalılı Hamdi Yazır'a kendi cebinden ödeyerek yazdırdığı tefsirle neyi yakaladığımızı kafanız çok kalın değilse anlamış olmamız lazım. 'Yurtta barış cihanda barış' sözünün neden söylendiğini anlamış olmamız lazım. 'Bu ilke bizi pasif bırakıyor yahu' diyenlerin o kalın kafalarına son yaşananların bu ilkenin hayatın içinde, gün gün, imbik imbik süzülerek oluştuğunu sokmuş olması lazım.ö

Platform sözcüsü ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye haykırarak, Atatürk'ün tam bağımsızlık mücadelesine, ilke ve devrimlerine sahip çıkarak törene katılan Antalyalıların sesini dosta düşmana duyurduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title