Haberler

Antalya'da Yerleşim Alanına Yaklaşan Alevler Paniğe Sebep Oldu

Antalya’nın Aksu İlçesi’nde, ormanlık içine kurulu olan Sevgi Köyü’nde çıkan orman yangını söndürüldü.

Antalya'nın Aksu İlçesi'nde, ormanlık içine kurulu olan Sevgi Köyü'nde çıkan orman yangını söndürüldü. Yerleşim yerine yakın çıkan yangında köylüler zor anlar yaşadı. Yangında yaklaşık 1 hektarlık alan zarar gördü. Alevlerin seralara ve yerleşim alanına yaklaştığını gören köylüler, ilaçlamada kullandıkları makineleri suyla doldurarak yangın söndürme çalışmalarına dahil oldu. Makineleri olmayanlar ise su bidonları ve çalılarla yangını söndürmeye çalıştı. Söndürme çalışmalarına 2 helikopter de destek verdi.

Edinilen bilgiye gör yangın saat 13.30 sırasında Aksu İlçesi Hacıaililer Mahallesi'nde madde bağımlılarının tedavisi için ormanlık alana kurulan Sevgi Köyü'nün bulunduğu bölgede çıktı. Ormanlık alandan duman ve alevlerin yükseldiğini gören köylüler durumu itfaiyeye bildirdi. Yangına kısa sürede Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri arazözlerle müdahale etti. Yerleşim yerine yaklaşan yangına, köylülerle traktörlerin arkasına taktıkları su dolu ilaç makineleri söndürmeye yardı etti. Havanın sıcak, kuru olması ve rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü. Karadan yapılan söndürme çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle bölgeye, 2 helikopter sevk edildi. Helikopterler denizden aldığı suyla yangına havadan müdahale etti. Büyükşehir belediyesi temizlik işçileri ve polis te çalışmalara yardım etti. Bir işçi, yanmak üzere olan kaplumbağayı kurtardı. Yangının yerleşim yerine sıçramaması ve önünün kesilmesi için iş makineleri orman içinde yol açtı. Seraların arasına sıçrayan alevler ise köylülere zor anlar yaşattı. Köylüler alevlere ilaç makinesi,su bidonları ve ellerindeki çalılarla söndürmeye çalıştı. Paniğe kapılan bazı kadınların ise ağladığı görüldü. Yangının olduğu alana arazözler güçlükle ulaştı. Yangın yerleşim yerlerine sıçramadan yaklaşık 1 saatte söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ediyor.

2 helikopter, 3 arazöz, 25 orman işçisi ve büyükşehir belediyesinin müdahale ettiği yangında yaklaşık 1 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yangının piknik ateşinden çıkmış olabileceğini belirterek, "İtfaiye yangına kısa sürede müdahale etti. Yerleşim yerlerine sıçraması önlendi. Hava sıcak ve kuru olduğu için yangın hemen büyüdü. Ama hem karadan hem havadan müdahale ile söndürüldü. Fazla bir alan yanmadı. Can ve mal kaybının da olmaması sevindirici" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title