Haberler

Antalya'da Yerel Seçimlere Doğru

Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin(YÖRSİAD) düzenlediği kahvaltıya katılan MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik Antalya gibi Türkiye istediklerini söyledi.

Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin(YÖRSİAD) düzenlediği kahvaltıya katılan MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik Antalya gibi Türkiye istediklerini söyledi.

Porto Bello Hotel'de düzenlenen programda YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken'in konuşmasından sonra Antalya MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik, projelerini anlattı. Çelik, "Antalya çok özel bir yer. Antalya'da 12 milyon turist ağırlanıyor. Bu kadar turist buraya huzur ve güven olduğu için geliyor. Eğer huzur ve güven yoksa turizmi burada yaşatamayız. Huzur ve güvenin kaynağı güvenlik kuvvetleri değildir, huzur ve güven halktan gelir. Antalya halkı, Yörükler bütün bunların teminatıdır. Bu nedenle halkımızla yani 81 vilayetin yaşadığı Antalya olarak birlik ve beraberlik adına en güzel örneği temsil ediyoruz. Ben her zaman söylüyorum. Antalya gibi Türkiye istiyoruz. Turistlerimizden ayrı olarak 53 bin yabancı vatandaş Antalya'ya yerleşmişse bu huzur ve güvenin kentiyiz demektir. Havasını, güneşini, denizini, tarihini, kültürünü pazarlayabilen dünyadaki sayılı kentlerden biriyiz" diye konuştu.

"ULAŞIM MASTER PLANI BİLMECESİ"

Konuşmasında Antalya turizminin daha çok gelişmesi için çalışmaların başlaması gerektiğini vurgulayan Kemal Çelik, "Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler olarak turizmle doğrudan ilgili bir belediyelerimiz var. Bütüncül açıdan turizmi planlamak zorundayız. Antalya'nın planını yeniden ve bütüncül anlayışla yapmak zorundayız. Ulaşım mastır planı Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. 'Ne düşünüyorsunuz?' diye sorular geliyor. Ulaşım mastır planı sadece 5 ilçe için hazırlandı Antalya için değil. Bunların hepsi yeniden hazırlanacak. Sadece çevre düzenini bakanlık hazırladı ama o da Büyükşehir kapsamında hazırlanmadı. İşte bütün bunları yeni yönetim modeliyle yapacağız" ifadelerini kullandı.

"EXPO'NUN DIŞINDAYIZ"

Antalya'nın EXPO'da söz sahibi olmadığını vurgulayan Kemal Çelik, şunları söyledi:

"EXPO olayımız var ama Antalya maalesef bunun dışında yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Aksu Belediye Başkanı, EXPO yönetim kurulunda yer alıyor ama her nedense Ankara'da Tarım Bakanı tarafından yönetiliyor. Bu durum kesinlikle yanlıştır. Çünkü EXPO bizim için çok önemli bir proje. 8 milyon turistin geleceği söyleniyor ve bu organizasyon şuana kadar Türkiye'nin aldığı en önemli organizasyonlardan biridir. Bundan sonra bu tür organizasyonları daha çok almamız ve en iyi şekilde yapacak hale gelmemiz gerekiyor."

"TARIM ALANLARINA ZARAR VERMEDEN OTOBAN"

Otoban projesi ile ilgili çalışmalarını da anlatan Çelik, Organize Sanayi üzerinden tarım alanlarına zarar vermeden Anamur'a kadar trafik ışıkları ile kesilmeyen otoban yapacaklarını söyledi. "Yetkiniz yok nasıl yapacaksınız?' dediler. Yetkimiz var ama merkez idareyle birlikte yapabiliriz. Benim burada yaptığım bu ihtiyacı hem Antalya'nın hem de Türkiye'nin gündemine taşımaktır. Sonradan bu projem benimsendi. Ben bunu Başbakan geldiğinde 'Antalya'dan Gazipaşa'ya kadar otoban yapacağız' dedi. Bu Antalya'nın ortak gücünün dillendirilmesi ve merkezi idare tarafından dikkate alınmasıdır" şeklinde konuştu.

"HIZLI TREN ŞART"

Antalya'nın en büyük eksiklerinden birinin de ilçeler ve şehirler arası hızlı tren olduğunu dile getiren Kemal Çelik sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Antalya'da hızlı tren olayını hemen çözmemiz gerekiyor. Proje şu an ihale edilebilir ama edilmiyor. Çünkü rantabl değilmiş. Vatandaş az bineceği için kazanç sağlanamazmış. Halkımızın tren kültürü yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor. 2-3 sene zarar edilir ama sonradan kültür oluşur. Turist zaten treni her zaman kullanıyor. Hızlı tren her zaman için bir ihtiyaç durumundadır. Dünyada ne varsa Antalya'da da o olmalı." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Çelik Antalya Türkiye Porto Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title