Haberler

Antalya'da Yeni Okulun İlk Ders Zili Çaldı

Antalya’da, yapımı yeni tamamlanan bir ilköğretim okulunun açılışı gerçekleştirildi.

Antalya'da, yapımı yeni tamamlanan bir ilköğretim okulunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından öğrenciler yeni okullarında ders başı yaptı. Hayırsever Mehmet Refi Refioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile aralarında geçen anıyı paylaştıktan sonra "Ceketini sattırmadım, okulu tamamladım" sözleri dikkat çekti.

Türkiye genelinde 2014-2015 yılı eğitim öğretim dönemi bugün başladı. İlk zille birlikte Antalya'da 15 bin öğrenci sınıflarında yerlerini aldı. Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesinde yapımı tamamlanan ve Mehmet Refi Refioğlu'nun annesi Dilşad Refizade adına 24 derslik, 10 anasınıfı dersliği ile yaptırılan Dilşad Refizade İlköğretim Okulu'nun da açılışı gerçekleştirildi. Okulun açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hayırsever Mehmet Refi Refioğlu ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Okulun açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'nın okul yazarlık oranının 2011 yılından bu yana Türkiye birincisi olduğuna dikkat çekti. Alınan göçlere rağmen eğitimdeki başarılarının iyi olduğunu belirten Gülay, şunları söyledi: "TUİK verilerine göre, 2011 yılından bu yana Antalya okur yazarlık oranları itibariyle Türkiye birincisidir. O yüzden mevcut durumla hiçbir zaman yetinmeyeceğiz. Daima hep ileriye gitmek için çalışacağız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını dilerim."

HAYIRSEVERLER 10 YILDA 3 BİN 395 DERSLİK YAPTIRDI

Hayırseverlerin okul yapımındaki katkılarından da söz eden Gülay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 10 yılda ilimizde yapımı gerçekleştirilen 6 bin 668 dersliğin 3 bin 395'i hayırseverlerimiz tarafından yaptırıldı. Tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hedefimiz devlet-hayırsever işbirliği ile 500 derslik yapmak ve sınıf mevcutlarını 30'un altına düşürmektir. Ayrıca, okulun yapımında emeği geçen hayırsever Mehmet Refi Refioğlu'na da teşekkür ederim."

"CEKETİNİ SATTIRMADIM, OKULU TAMAMLADIM"

Okulun yapımında destek sağlayan hayırsever Mehmet Refi Refioğlu da bir konuşma yaptı. Okul yaptırma fikrinin İzzet Baysal'ın yıllar önce kaleme aldığı bir yazısının vesile olduğunu belirten Refioğlu hayallerinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Refioğlu okul protokolü imzalanırken İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile aralarında geçen bir anıyı da anlattı. Hayırsever Mehmet Refi Refioğlu, şöyle konuştu:

"Bu okulda eğitime ilk adımlarını atacak yavrularımıza hayırlı bireyler olmalarını diliyorum. Bir kişiye özellikle teşekkür etmek isterim. 10 ay önce okulun protokolünü yaptığımız sırada İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay bana bir proje daha uzatıp projenin tamamlanması için yardım etmemizi istedi. Ben de projenin yapımında zorlanacağımı söyledim. Bunun üzerine Gülay, 'Ceketimi satarım sana yardım ederim bu okulu bitiririz' dedi. Osman Bey, ceketinizi sattırmadık. Sayenizde 24 dersliğe bir de 10 derslik anaokulu ekleyip tamamladık. Teşekkür ederim iyi ki ısrar ettiniz."

MİLLETVEKİLİ ENÇ, ÖĞRENCİLERDEN SÖZ İSTEDİ

Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de yeni eğitim yılının hayırlı geçmesini temenni ettiğini söyledi. Enç, minik öğrencilere "Kıymetli öğrencilerimizden bir söz istiyorum. Milli ve manevi değerlere sahip, ulu önder Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni korumaya minikler söz veriyor musunuz? Bizim öncelikli amacımız milli eğitimi millileştirerek mesafe kat etmektir. Sizlerin sorumluklarınızı iyi bilip bir yerine iki kere çalışmalısınız" dedi. Öğrencilerde bir ağızdan "Söz" yanıtını verdi.

Açılış Vali Yardımcısı Turan Eren'in ilk ders zilini çalmasının ardından sona erdi. Protokol, veli ve öğrenciler yeni okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Nuri Gülay Turan Eren Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title