Haberler

Antalya'da Yağmur Duası

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Güzören Mahallesi'nde geleneksel yağmur duası etkinlikleri yapıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Güzören Mahallesi'nde geleneksel yağmur duası etkinlikleri yapıldı.

Güzören Mahalesi'ndeki yağmur duasına, Kaymakam Canan Hançer Baştürk, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yağmur duası öncesi Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından Müderris Dede Türbesi yanında vatandaşlara vaaz verildi. Din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Öğle namazının kılınmasının ardından Kumluca Müftüsü Peşe tarafından yağmur yağması için dua edildi. Duanın ardından katılanlara yemek ikram edildi.Güzören Mahallesi Muhtarı Selahattin Okur, yaptığı açıklamada, köylerinde yüzyıllardır süren yağmur duası geleneğini sürdürdüklerini belirtti. Muhtar Selehattin Okur, "Köyümüzde yüzyıllardır yapılan geleneği bizler de yaşatmak istiyoruz. Etkinlikteki amacımız, insanlarımızın birlik ve beraberliğini sağlamak ve bir araya getirmek" dedi. Güzören Mahallesinin en yaşlılarından 88 yaşındaki İdris Öztürk de küçük yaşlardan bu yana mahallelerinde etkinliğin yapıldığını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Canan Hançer Kumluca Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title