Haberler

Antalya'da "Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Hollanda tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesine ilişkin, "Biz kendimize pranga vurup, büyük devlet, zengin devlet olamadığımız için güçlü devlet olamadığımız için bize bu numaraları yapmaya çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Hollanda tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesine ilişkin, "Biz kendimize pranga vurup, büyük devlet, zengin devlet olamadığımız için güçlü devlet olamadığımız için bize bu numaraları yapmaya çalışıyorlar." dedi.

Öz Finans İş Sendikası tarafından, Antalya'da, Kepez Belediyesi Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde "Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu program düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener, burada yaptığı konuşmada, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili olayın gerçeğini anlamaktan ziyade, bazı partiler tarafından siyasal kamplaşmalar üzerinden götürülmeye çalışıldığını dile getirdi.

Yakın tarihte her 3-6 ayda bir, beş yılda bir ekonomik ve siyasal krizlerin yaşandığını anlatan Şener, ideolojik kamplaşma sürecine çevirip öyle gitmenin asla fayda vermeyeceğini belirtti.

Yeni anayasa değişikliğini anlatan Şener, şunları kaydetti:

"Anayasa değişikliği talebi nereden çıktı? İşin özü şudur, 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü arasındaki başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı kavgasıyla başlayan süreç yakın tarihe kadar baba oğul gibi görünen insanlar arasında da oldu. AK Parti'de de oldu. Ahmet Davutoğlu ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasında da oldu. Bunun sebebi, cumhurbaşkanlığı makamı sorumsuz büyük yetkilerle donatılmış bir makam. Başbakanlık makamı da bütün sorumlulukların üzerine ama yetkisiz bir makam. İl müdürünü cumhurbaşkanının onayına sunmak zorunda. Anlaşamadığında ne olacak? Kriz. Bu iki başlılığın ortadan kalkması gerekiyor."

"Yeni sistemde artık sıkı yönetim ilan edilemeyecek"

Şener, yeni sistemde artık sıkı yönetim ilan edilemeyeceğini ancak Cumhurbaşkanına olağanüstü hal dönemi ilan etme yetkisi verileceğini, meclis onaylamasa bunun da ortadan kalkacağını vurguladı.

Meclisin, sınırsız olarak seçimleri yenileme kararı verebileceğini anlatan Şener, seçilme yaşının 18'e indirilecek olmasına ilişkin, gençlere de fırsat verilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Yeni sistemde, koalisyon riskinin ortadan kalkacağını ifade eden Şener, Anayasa ve iç tüzüğün, insanların ayağına pranga olarak yerleştirildiğini, özgürlüklerin elinden alındığını dile getirdi.

Mevcut sistemin, iç politikada Kürt meselesi, dış politikada ise Ermeni ve Kıbrıs meselesini miras bıraktığına işaret eden Şener, "Eğer büyüyerek daha güçlü bir devlet rolü oynayarak dünya üzerinde yürümeye kalktığımızda önümüze Ermeni meselesi getirilir. Kıbrıs meselesi getiriliyor." dedi.

"Biz artık sürünmek istemiyoruz, biz yürümek, koşmak medeni memleketlerin önüne geçmek istiyoruz." diyen Şener, yeni sistemin iki başlılığı ortadan kaldırıp, tek başlı icra oluşturacağını kaydetti.

Anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da milletin oylarıyla geçmesini ve Türkiye'nin uluslararası sistem açısından bir nefes almasını temenni eden Şener, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi 100 yıl öncesinin sorunlarıyla boğmaya çalışan uluslararası sistemin böyle kafa kaldırdığını fark ediyor olabilirsiniz. Bugün Antalya Milletvekilimiz ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda ziyareti vardı. Bu ziyaret, Hollanda Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı. Hollanda dediğimiz ülke bizim Konya kadar bir yerdir. Bu tavırları niçin alıyorlar biliyor musunuz? Biz kendimize pranga vurup, büyük devlet, zengin devlet olamadığımız için güçlü devlet olamadığımız için bize bu numaraları yapmaya çalışıyorlar."

Şener, bakanların Almanya ziyaretlerinin yasaklandığını, Kıta Avrupası ve Amerika'nın hep birlikte Türkiye'de bu oylamada "Hayır" çıksın diye uğraştığını söyledi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu da sendikaları hakkında bilgi vererek, varlık fonuyla ilgili sunum yaptı.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise partilerinin Antalya teşkilatı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, yeni modelde başbakanlık sisteminin olmadığını anlatmak için Anayasa kitapçığı gönderdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu İhsan Şener Hollanda Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title