Haberler

Antalya'da Uluslararası Çocuk Kampı Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesinin 45 dönüm üzerine 320 bin TL'ye malolan Uluslararası Çocuk Kampı ve Atatürk Çocuk Merkezinin açılışı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 45 dönüm üzerine 320 bin TL'ye malolan Uluslararası Çocuk Kampı ve Atatürk Çocuk Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, tesisin çocuklar için çok faydalı olduğunu belirterek, "Vizyonsuz insanların söylediği gibi buna da 'Lay lay lom' diyenler çıkabilir" dedi.

İKİ BİN ÇOCUĞA HİZMET VERECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ilçesinde 45 dönüm üzerine kurduğu Uluslararası Çocuk Kampı ve Atatürk Çocuk Merkezi, bölgede yaşayan çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyor. 100 konuk yatak kapasiteli, 3 derslik, 2 müzik sınıfı, sanat odası ve eğitim salonları bulunan tesisin özellikle yaz aylarında kamp yapacak çocuklara ve dershane desteği almak isteyen iki bin çocuğa hizmet verecek kapasitede olduğu belirtildi.

KİTAP SALONUNA MAZLUM CANDAN'IN ADI VERİLDİ

Tesis içerisinde 15 bin kitabın bulunduğu bir kütüphane bulunuyor. Kütüphaneye, 2014 Ocak ayında Antalya'ya iki günlüğüne gelen ve falezlerde gezerken düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mazlum Candar'ın adı verildi. Tesis açılışında Mazlum'un ailesiyle birlikte kütüphaneyi gezen Başkan Akaydın, Mazlum'un kitapları çok sevdiğini öğrendikleri için kütüphaneye ismini verdiklerini söyledi.

ŞU ÇILGIN TÜRKLER KİTABINI İNCELEDİ

Kütüphanedeki kitapları inceleyen Başkan Akaydın, raftan Turgut Özakman'ın 'Şu Çılgın Türkler' kitabını alarak "Tam bize göre bir kitap" diyerek inceledi.

"LAY LAY LOM" PROJE

Tesis hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, bu tesisle 10 bin çocuğa hizmet vermeyi planladıklarını söyledi. Varoş ve köy çocuklarını eğitmeyi amaçladıklarını belirten Akaydın, Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e gönderme yaparak, "Vizyonsuz insanların söylediği gibi buna da 'Lay lay lom' diyenler çıkabilir. 320 bin TL maliyetindeki bu tesis çok faydalı olacaktır. 15 bin kitaplık ve ismini falezlerden düşüp hayatını kaybeden Mazlum Candan'dan alan bir kitaplık oluşturduk" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Akaydın Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title